Sport 17.02.2016.

Ferer: Đoković je nepobjediv, stvara tenisku istoriju

ČITANJE: 1 minuta
ferer
Španski teniser David Ferer trenutno nastupa na turniru u Rio de Žaneiru, gde je pričao o uspjesima Novaka Đokovića i dominaciji srpskog tenisera.

– Đokovićje u ovom momentu nepobjediv. On pravi razliku na terenu u odnosu na sve, on je broj 1 na ATP listi i osvojio je skoro sve turnire na kojima je igrao. Ipak, duga je sezona i mi ostali možemo da se nadamo da će se u nekom trenutku umoriti, posustati, da će mu nivo igre opasti- rekao je David Ferer.

Španac je imao diplomatski odgovor na pitanje da prokomenatriše Novakovu dominaciju u odnosu na period kada su Nadal i Federer vladali tenisom.

– Teško je praviti takva poređenja, ali ono što je definitivno jasno svima je da Novak Đoković stvara tenisku istoriju.

Ferer i pored toga što se nalazi u poznim igračkim godinama konstantno je među deset najboljih na ATP turu.

– Uvek moraš da nađeš nešto gdje možeš da se poboljšaš. Šesti sam teniser svijeta, igram na najvećim terenima, ljudi žele da me vide i sada više uživam u svom poslu. I dalje imam snage da ustajem svakog jutra i da budem među najboljima, ne razmišljam o povlačenju, već samo o sljedećem danu. Imao sam sreću da igram u istoj epohi sa Federerom, Rafom, Novakom. Zahvaljujući njima pokušao sam da preskočim svoje granice i uspeo sam u tome. Nemam pritisak, samo uživam- zaključio je Ferer.

(Novosti.rs)