Magazin 27.10.2021.

FESTIVAL “ZAPLET”: Odigrana predstava “Aplikacija Voland”

ČITANJE: 2 minute

Predstava „Aplikacija Voland – multumedijalna predstava za publiku i pametne telefone” Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta izvedena je sinoć u takmičarskom programu 13. Međunarodnog festivala glumca „Zaplet” u Gradskom pozorištu „Jazavac”.

Predstavu je režirao Kokan Mladenović, a publika je imala priliku da uživa u jednom potpuno drugačijem komadu, koji je omogućio gledaoci da putem različitih igara i anketa u toku trajanja predstave utiču na samu radnju. Ovo je publiku nasmijalo i iznenadilo. Na sceni su igrali anđeo, đavo, sujeta i čovjek a glumili su ih Kristina Pajkić, Jelena Ilić, Miloš Vojnović i Aleksandar Jovanović.

Publika je odlučila da za glumca večeri proglasi Aleksandra Jovanovića koji je na veoma simpatičan način dočarao sujetu. Mnogo korisnih pouka i informacija publika je mogla da sazna na ovoj predstavi a najviše njih odnosilo se na korištenje društvenih mreža. Tokom izvođenja glumci su na zanimljiv način u okviru predstave apelovali na publiku da pozove humanitarni broj 1414 i tako pomogne djeci koja boluju od teških bolesti.

Glumica Jelena Ilić je istakla da je sa Kokanom Mladenovićem radila i ranije, te da je rad s njim živa vatra a posebno ako imate čvrst karakter kao i on, prenosi Glas Srpske.

– Proces pripremanja ove predstave, s obzirom na pandemiju, je bio jako dugačak, tako da nam je ovo tek četvrto izvođenje. Struktura je jako komplikovana i po prvi put radimo jedan multimedijalni projekat koji uključuje publiku, tema je goruća i veoma važna – rekla je Ilićeva.

Nakon okruglog stola, u okviru pratežeg programa publika je uživala u razbovoru sa glumicom Nikolinom Friganović koja je govorila o svojim počecima i uputila savjete mladim glumcima.

Organizator u Gradskom pozorištu “Jazavac” i glumac Ljubiša Savanović se zahvalio Nikolini Friganović i istakao zadovoljstvo što su prisustvovali studenti i rekao da se nada da među njima sjedi neka nova Nikolina.

Predstava „Enigmatske varijacije” Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin biće izvedena sutra u 20 časova.

(SB)

Oznake: festival Zaplet