Vijesti 22.09.2015.

Filipini: Oteto troje stranaca i Filipinka

ČITANJE: 1 minuta
filipini
Nepoznati napadači oteli troje stranaca i Filipinku iz luksuznog hotela na filipinskom ostrvu Samal, saopštile su vojska i policija.

Regionalni vojni portparol kapetan Alberto Kaber rekao je da izgleda da su napadači posebno birali svoje žrtve, a ne da je u pitanju nasumična otmica radi otkupa, pošto su ušli u hotel Okeanski pogled Samal resort pre ponoći na jugu Filipina, oko 975 kilometara jugoistočno od Manile.

– Pokazalo se da su stranci bili cilj, oni nisu oteti nasumice- rekao je Kaber i dodao da su identifikovana dva oteta Kanađana, Norvežanin direktor odmarališta i Filipinka, koja je bila od pomoći Kanađanima i koja za sada nije identifikovana.

Kaber je potvrdio da vlasti, za sada, ne znaju koja grupa stoji iza napada i da nemaju osumnjičene za otmicu, prenela je agencija AP.

U trenutku napada bilo je oko 30 stranih turista u odmaralištu.

Rojters dodaje da su vojni izvori naveli da su napadači govorili engleski i tagalog – jezik koji se govori naširoko na Filipinima i da su napadači pobegli ka drugom po veličini filipinskom ostrvu Mindanao sa svojim zarobljenicima.

Tri broda su poslata u potragu, a od kopnenih jedinica je traženo da nađu potencijalne lokacije za sletanje na jugoistoku ostrva Mindanao, naveo je Kaber.

(Agencije)