FILIPOVIĆ: Poslovni salon u Lincu prilika za promociju privrede Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović izjavio je danas Srni da će poslovni salon, koji će 23. maja biti otvoren u austrijskom gradu Lincu, omogućiti privrednicima iz Srpske još bolju prezentaciju proizvoda i usluga na tržištu Austrije i susjednih zemalja.

Filipović je rekao da će privredni salon pružiti priliku privrednicima iz Austrije, Slovačke i Češke da se upoznaju o potencijalima preduzeća iz Srpske.

“Naši privrednici imaće priliku da austrijskim partnerima pokažu kvalitet proizvoda iz Srpske. Poslovni salon raspolaže sa oko 600 metara kvadratnih prostora u kojem smo obezbijedili našim privrednicima iz raznih sektora, posebno građevinskog, mogućnost da dugoročno izlažu svoje proizvode i predstavljaju usluge, a biće organizovane i promocije i prezentacije”, istakao je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon je uređen u saradnji Vlade, Privredne komore i Predstavništva Republike Srpske u Beču, te Inicijative za jugoistočnu Evropu koja ima sjedište u Lincu i Laktašima.

“Ostvarena je značajna saradnja između institucija i privrede Srpske i dijaspore. Predstavništvo Republike Srpske u Beču i Inicijativa za jugoistočnu Evropu u Lincu podržaće sve aktivnosti i raditi na promociji privrednika koji će biti prisutni u privrednom salonu. Aktivnosti će biti sprovođene tokom cijele godine”, kaže Filipović.

On je dodao da je Područna privredna komora Banjaluka ranije objavila poziv preduzećima i da se prijavilo i više nego što su mogli da prime u poslovni salon.

“Vjerovatno ćemo u budućnosti imati neku vrstu rotacije. Biće predstavljeno 35 firmi iz Srpske, a privrednici se već pripremaju za izlaganje”, naglasio je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon će omogućiti i Predstavništvu Srpske u Beču da ima još jedno istureno odjeljenje, odnosno kancelariju i u Lincu.

Filipović je rekao da bi otvaranju poslovnog salona trebalo da prisustvuju  predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

(Srna)

(FOTO) Maturanti Tehničke škole se oprostili od đačkih klupa

Od školovanja i školskih dana opraštaju se učenici banjalučke Tehničke škole, koji su se večeras okupili u hotelu “Bosna”, gdje će proslaviti kraj jedne i pocetak novih životnih stranica. Maturanti su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo

SMRT 12 BANJALUČKIH BEBA Mitrović: Smišljen zločin svjetske birokratije

Smrt 12 banjalučkih beba, koje su stradale 1992. godine zbog nedostatka kiseonika, smišljen je zločin svjetske birokratije koja im nije dozvolila lijek, kaže predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović. – Kao da je uzet snajper i gađana sigurna meta. Ujedinjene nacije su zabranom letova iznad BiH praktično učestvovale

Nasip u Česmi padavine dočekao oštećen, mještani gube strpljenje

Na samo 200 metara, betonski nasip u banjalučkom naselju Česma urušen je na čak dva mjesta. Da je ova zaštita popustila pred Vrbanjom prošle sedmice pod vodom bi se našlo oko 150 kuća. Stanovnici ovog naselja uporno upozoravaju da nasip, koji bi trebalo da ih zaštiti, nikada nije kvalitetno urađen i da povremene sanacije tu

TEGELTIJA: Bezočna je laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji

Nakon teksta na portalu Žurnal info da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama, on je danas demantovao ovu informaciju. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti. Povodom danas objavljenog teksta u online magazinu Žurnal info autora Avde Avdića, radi istinitog informiranja javnosti ističem sljedeće: Potpuna je neistina i zlonamjerna i bezočna laž da sam uhvaćen