FILIPOVIĆ: Poslovni salon u Lincu prilika za promociju privrede Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović izjavio je danas Srni da će poslovni salon, koji će 23. maja biti otvoren u austrijskom gradu Lincu, omogućiti privrednicima iz Srpske još bolju prezentaciju proizvoda i usluga na tržištu Austrije i susjednih zemalja.

Filipović je rekao da će privredni salon pružiti priliku privrednicima iz Austrije, Slovačke i Češke da se upoznaju o potencijalima preduzeća iz Srpske.

“Naši privrednici imaće priliku da austrijskim partnerima pokažu kvalitet proizvoda iz Srpske. Poslovni salon raspolaže sa oko 600 metara kvadratnih prostora u kojem smo obezbijedili našim privrednicima iz raznih sektora, posebno građevinskog, mogućnost da dugoročno izlažu svoje proizvode i predstavljaju usluge, a biće organizovane i promocije i prezentacije”, istakao je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon je uređen u saradnji Vlade, Privredne komore i Predstavništva Republike Srpske u Beču, te Inicijative za jugoistočnu Evropu koja ima sjedište u Lincu i Laktašima.

“Ostvarena je značajna saradnja između institucija i privrede Srpske i dijaspore. Predstavništvo Republike Srpske u Beču i Inicijativa za jugoistočnu Evropu u Lincu podržaće sve aktivnosti i raditi na promociji privrednika koji će biti prisutni u privrednom salonu. Aktivnosti će biti sprovođene tokom cijele godine”, kaže Filipović.

On je dodao da je Područna privredna komora Banjaluka ranije objavila poziv preduzećima i da se prijavilo i više nego što su mogli da prime u poslovni salon.

“Vjerovatno ćemo u budućnosti imati neku vrstu rotacije. Biće predstavljeno 35 firmi iz Srpske, a privrednici se već pripremaju za izlaganje”, naglasio je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon će omogućiti i Predstavništvu Srpske u Beču da ima još jedno istureno odjeljenje, odnosno kancelariju i u Lincu.

Filipović je rekao da bi otvaranju poslovnog salona trebalo da prisustvuju  predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

(Srna)

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.