Sport 09.02.2017.

FK Krupi prija Ohrid

ČITANJE: 2 minute

Dolazak na Ohrid je pun pogodak – raportira sa zimskih priprema trener Krupe Slobodan Starčević. Klub iz kanjona Tijesno, privodi kraju dvonedjeljni boravak u Makedoniji, tokom kojeg su odigrane cetiri prijateljske utakmice. Upisane su dvije pobjede i dva poraza, a šef struke Krupe, kaže da je zadovoljan do sada urađenim poslom.

“Kroz ove četiri utakmice i 12 treninga podigli smo nivo forme. Mislim da smo blizu one ekipe koja bi trebalo da odgovori zadacima koje smo sebi postavili, a to je da se što prije obezbijedi opstanak u Premijer ligi BiH”, rekao je Slobodan Starčević, trener FK Krupa.

Tokom zime, klub su napustili Saša Kajkut i Dušan Mijić, dok su opremu Krupe zadužili Stefan Savić, Adel Halilović i Nemanja Kartal. Novajlije su se uklopile u naš sistem igre, kaže trener Krupe koji najavljuje da će na proljeće dati još veću šansu mladim igračima.

“Mladi igrači dobiće još veću šansu. Kroz ove utakmice pokušavamo da ih približimo seniorskom pogonu. To će biti naša orijentacija za budućnost. Treba reći, da smo pored tih mlađih doveli još Halilovića koji igra desnog beka, i Kartala koji igra centralnog odbrambenog. Njih dvojica su ušli maksimalno dobro u pripreme i smatram da imamo dovoljan fond igrača za realizaciju ciljeva”, ocijenio je Starčević.

Krupa će na Ohridu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Rabotničkog, u subotu, nakon čega je planiran povratak u Banjaluku. Generalna proba za nastavka prvenstva zakazana je za 18. feburar protiv Metalegea.

“Na nama je da na terenu ostvarimo sportske ciljeve, a prvi ljudi kluba obećali su da će riješavati sve probleme sa infrastrukturom”, osvrnuo se Starčević za kraj, na odluku Fudbalskog saveza BiH da će se od sezone 2018-2019, premijerligaške utakmice igrati samo na stadionima koji imaju reflektore.

(atv)