Sport 21.10.2015.

FK Rekreativo odigrao utakmicu u Barseloni!

ČITANJE: 2 minute
REKREATIVO
FK Rekreativo je odigrao dvije prijateljske utakmice u trening centru Barselone juče.  Klub je krenuo na put u Barselonu 16. oktobra, gdje je planirano da  boravi četiri dana.  Mališani iz Rekreativa  u okviru Ekspedicije  obilaze  čuvenu fudbalsku akademiju „La Masija“, stadion Kamp Nou, i dvoranu „Blaugrana“.

Slavni katalonski klub prije 16. septembra uputio je poziv FK Rekreativu za odigravanje dvije prijateljske utakmice dječaka od 9 do 11 godina, ali je odlazak u Barselonu bio neizvjestan jer je trebalo prikupiti značajna finansijska sredstva.  Banjalučka pivare je potpisala sponzorski ugovor sa  FK Rekreativo  i u okviru te saradnje je i generalni pokrovitelj puta u Barselonu.

– Uz pomoć našeg generalnog sponzora  naša kampanja #SanjamBarselonu  nije  ostala nedosanjan san, jer će dječaci iz Rekreativa imali mogućnost da igraju protiv Barselone, 20. oktobra 2015.godine. Ovaj put  mnogo znači našim mladim nadama i dali smo sve od sebe da naš klub i zemlju predstavimo u najboljem svijetlu.  Dječaci su trenirali u parku Terrablanco, išli na trening rukometne reprezentacije Katara koja se priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru. Obišli su muzej i stadion Kamp Nou, gdje su imali prilike vidjeti istoriju Barselone- rekao je Goran Arbutina predsjednik FK Rekreativa.

Za Pivaru ova saradnja označava podršku sportu,  malom klubu sa velikim srcem  i još jedan korak dalje u pravcu ispunjenja strateškog opredijeljenja za razvoj boljeg i zdravijeg  života zajednice.

– Drago nam je što smo u mogućnosti  da pružimo  podršku FK Rekreativo, malom klubu koji se odlikuje velikom humanošću, čemu i mi kao kompanija stremimo.  Sigurni smo da  zajedničkim snagama možemo da učinimo mnogo pozitivnih stvari za promociju sporta kao bitnog faktora unutar lokalne zajednice, kao i humanog aspekta  zbog koga nam je ova saradnja veoma važna. Prvi korak jeste odlazak naših mladih fudbalera u Barselonu gdje  dostojno predstavljaju svoj talenat i rad i ujedno  promovišu naš grad i državu.   Ovaj put je nagrada za trud i rad ovih mladih nada, ali i potvrda našeg i entuzijazma ljudi iz kluba da  humanitarni rad mora uroditi plodom- izjavila je Milka Stanivuković, menadžer za odnose s javnošću Banjalučke pivare.

(PR)