Magazin 18.03.2016.

(FOTO) Banjaluka: Pogledajte zbog kojih cipela je novinaru zabranjen ulaz u parlament!

ČITANJE: 1 minuta
skupstina
Novi Pravilnik o javnosti rada Narodne skupštine stupio je na snagu 9. marta. Ovim Pravilnikom je, između ostalog, definisano kako se novinari, snimatelji i foto-reporteri moraju oblačiti i obuvati.

Pravilnik, kojeg je potpisao generalni sekretar NSRS, pod neprikladnom odjećom i obućom podrazumijeva “nošenje šortseva, helanki, mrežastih čarapa, čarapa sa nogavicama različitih dezena, dizajn i boja, patika i papuča, prekomjerno uske i providne odjeće za žene, sportske odjeće i trenerki”.

Novinar Nezavisnih novina Dejan Šajinović nije pušten u Narodnu skupštinu RS iako je bio propisno običen. Šajinović  kaže da ga radnici obezbjeđenja nisu htjeli pustiti u parlament, jer je nosio patike, iako se na fotografiji vidi da je riječ o – cipelama.

cipele

– Podržavam da se uvede nekakav red u oblačenje kad je skupština u pitanju. Samo je problem što sam ja bio u cipelama, barem su u prodavnici obuće rekli da su to cipele. Ponudio sam da im donesem račun, ali skupštinskim “ciplolozima” to ništa nije značilo. Srećom smo doveli državu u red, poštuju se zakoni koje donese parlament, odlkuke se uredno objavljuju u “Službenom glasniku”, pa je još ostalo samo da dovedemo novinare u red.

Nove cipele kupujem tek kada im dođe red za to, a pritom će mi kriterijumi skuštinskih cipologa biti zadnji na pameti – istakao je Šajinović .

Prethodnih dana probleme zbog cipela i patika prilikom ulaska u Narodnu skupštinu RS imali su snimatelji FTV, prnjavorske K3 i banjalučki ATV.

(Avaz)