Vijesti 05.01.2016.

(FOTO) Billy Agić donira bubreg djevojci u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta
billy agic
Billy Agić, najpoznatiji vloger u Bosni i Hercegovini, u novembru je na Facebooku objavio da želi donirati bubreg nekome kome je potreban. U ponedjeljak je na toj društvenoj mreži objavio da je pronašao osobu kojoj će donirati svoj bubreg.

– Prije nekih pola sata sam dobio poziv od Ajle Kesedžić iz Sarajeva koja ima 24 godine i koja me nazvala kad sam rekao da doniram bubreg i samo rekla: “A što ti ne bi taj bubreg dao meni da mogu doživjeti da imam svoju djecu?”. Bubreg sam odlučio donirati Ajli nakon tri susreta s njom i njenim amidžom Feridom. Jedna predivna osoba koja je puna života i koja ima ogromnu želju da ima svoju porodicu… Odlučio sam joj ispuniti želju i donirati joj bubreg najviše zbog njene životne priče koja je prevelika tuga. Bez oca i majke i bilo koga se izborila za svoj život- napisao je i dodao da će se transplantacija organa obaviti u martu.

– Pronašli smo i način da zaobiđemo zakonske prepreke tako da  ako Bog da jedan mladi život će potrajati i ostvariti svoje snove- pojasnio je on.

Agić je u Bosni i Hercegovini postao poznat po duhovitim snimcima koje objavljuje na YouTubeu, ali i zato što često pomaže ljudima slabijeg imovinskog stanja.

Vezani tekstovi: (VIDEO) Billy Agić poklanja bubreg preko Fejsbuka?!

billy1

(Faktor.ba)