Vijesti 09.09.2015.

(FOTO) Er Srbija danas pokazala sav svoj luksuz

ČITANJE: 1 minuta
AIR SRBIJA 4

Er Srbija je danas obeležila otvaranje svog Premijum salona na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručili su da je to još jedan dokaz da je srpska avio-kompanija najbolja u regionu i jedna od vodećih u Evropi.

Na svečanom otvaranju je istaknuto da je to prvi luksuzni salon Er Srbije i prvi takav salon u zemlji, odnosno na beogradskom aerodormu, koji će koristiti putnici Er Srbije u biznis-klasi.

Premijum salon Er Srbije prostire se na 398 metara kvadratnih i može da primi 80 gostiju, a sadrži poslovni centar, besplatni bežični internet, električne adaptere i USB priključke, kompjutere, restoran, kupatilo sa tuš-kabinama, prostorije za molitvu, domaću i stranu štampu, televiziju, kao i udobne fotelje za odmor.

Gosti salona mogu da uživaju uz prepoznatljivu hranu i pića Er Srbije, švedski sto, vina srpskih proizvođača i drugo.

Mali je tom prilikom istakao da je Er Srbija ove godine povećala prihode za 20 odsto, a broj putnika za 30 odsto, kao i da je ta kompanija od Jata, koji je bio gubitaš, sada postala najveća i najbolja kompanija u regionu.

Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, rekao je da je takav neverovatan uspeh postignut za manje od dve godine, jer je kompanija u 2013. godini imala gubitke od 73 miliona evra, a da je već u 2014. godini ostvarila profit od 2,7 miliona evra.

Prema njegovim rečima, ove godine kompanija je zaposlila 239 mladih radnika.

– Do kraja godine biće uveden vaj -faj internet u svim avionima- rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je naglasio da je Er Srbija pravi pokretač privrede Srbije.

(B92)

AIR SRBIJA

AIR SRBIJA 2