Politika 24.09.2015.

(FOTO) Naslovnice srpskih medija: Hrvatski premijer je idiot, Banda ustaška

ČITANJE: 1 minuta
milanovic informer
Odluka Hrvatske o blokadi granice sa Srbijom danas je glavna tema u srpskim medijima.

Premijer Zoran Milanović našao se na naslovnicama niza novina, a posebno su žestoki tabloidi s naslovima kao što su “Banda ustaška” (Informer), “Hrvatski premijer je idiot” (Kurir) i “Ludak vodi Hrvate u rat!” (Alo).

– Premijer Hrvatske Zoran Milanović napravio je promašaj godine – zbog zatvaranja granice sa Srbijom zaratio je sa svima – zemljama u regiji, Srbijom, Slovenijom i Mađarskom, ali i s privrednicima u vlastitoj državi- piše tako Kurir.

Blic piše o navodnom “podmuklom” planu C hrvatske policije s naslovom “Švercaju žene i bebe u Srbiju”, a ista je tema i na naslovnici prvog izdanja Večernjih novosti s naslovom “Izbjeglice nasilno vraćaju u Srbiju”.

Najradikalniji je Informer koji je juče izašao s naslovom “Hrvati nas siluju, EU podržava”, a danas “Banda ustaška – uvode nam blokadu, a žive od nas”. Osim Milanovića, čiju su fotografiju postavili na naslovnicu s potpisom “Lud”, napali su i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića za kojeg kažu da “divlja”.

Nešto ozbiljniji mediji išli su s objektivnijim pristupom. Politika je objavila da je Hrvatska zabranila ulaz svima koji ima srpski pasoš, kao i B92. Na naslovnici Danasa ističe se naslov “Ekonomska šteta se mjeri desetinama miliona evra”.

Pogledajte neke od naslovnica:

(Jutarnji.hr. Press)