(FOTO) Nova misica BiH: Fakultet mi je na prvom mjestu!

misica
Miss BiH 2015 godine Marijana Marković (18) iz Prnjavora u razgovoru za Banjaluka.net kaže da je prezadovoljna što je njeno prvo učešće na jednom ovakvom izboru rezultovalo pobjedom, a iako potajno priželjkuje isti ili bar sličan scenario i na izboru za Miss svijeta, trudi se da ne razmišlja toliko unaprijed.

Ova skromna osamnaestogodišnjakinja kaže da se za izbor za Miss prijavila u decembru prošle godine, ne očekujući apsolutno ništa.

– Nadala sam se da ću ući u uži krug, ali da ću dobiti titulu Miss Bosne i Hercegovine, to nisam ni u snu mogla da zamislim. Naravno da bi svaka djevojka voljela da dobije ovu titulu iz razloga što joj se dalje pruža prilika da predstavlja svoju državu i svoj narod na svjetskom takmičenju i iz tog razloga mi je veoma drago što sam ove godine baš ja dobila tu čast- kaže ova mlada misica, inače student prve godine Filološkog fakulteta, odsjek Engleski jezik i književnost.

miss (6)

Od izbora za Miss svijeta 2015 takođe nema velika očekivanja, jer je kako kaže “svaka djevojka lijepa na svoj način”.

– Voljela bih da uđem barem u krug 12 najljepših djevojaka, ali vjerujem da će konkurencija da bude velika, jer su sve djevojke na svoj način lijepe i sve zrače nekom određenom energijom. Kada bi mi se desilo da nekim slučajem dobijem titulu Miss svijeta, bila bih presetna, ali vidjećemo tek šta će da bude- kaže ova lijepa Prnjavorčanka dodajući da joj je fakultet ipak na prvom mjestu, te ako ništa i ne osvoji neće joj biti pretjerano žao.

miss (5)

Dvadeseti jubilarni izbor Miss BiH za Miss svijeta održan je u nedjelju u hotelu Terme na Ilidži.

Marijana je titulu najljepše osvojila u konkurenciji od 12 djevojaka i tako dobila priliku da predstavlja BiH na izboru za Miss svijeta koje će ove godine biti održano u Kini na egzotičnom ostrvu Hainan.

misica2

Prva pratilja Miss BiH je Lejla Hodžić, a druga pratilja je Nermana Malkić.

(Banjaluka.net)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za