Magazin 16.06.2016.

(FOTO) Novi modni izazov Banjalučanina Marka Fehera

ČITANJE: 2 minute

Mladi banjalučki dizajner Marko Feher dizajnirao je uniforme za radnike MF banke. Pogledajte njegove nove kreacije!

Marko Feher živi na više adresa, ali zvanično sjedište brenda „Marko Feher” je u Londonu. Bio mu je izazov dizajnirati za svijet finansija, koji se razlikuje od avagardnih kreacija koje je do sada radio, te je zaslužan za ljetne uniforme MF banke.

„Bilo je zanimljivo kombinovati poslovni šik sa strogim imidžom koji svi mi povezujemo s bankama. Rezultat su elegantne i pomalo futurističke uniforme, koje će biti pravo osvježenje u šalter-salama“, rekao je Feher.

kreacija marko feher2

Foto: Saša Savičić

Uniforme su svedenih linija i rađene od prirodnih materijala. Odlikuje ih funkcionalan i prepoznatljiv dizajn, kao i udobnost.

„Pojam uniforme obično se povezuje s nečim stereotipnim i dosadnim. Međutim, ako u procesu kreiranja dopustite sebi slobodu i odmak od stereotipa, nema razloga da uniforma, iako formalna i stroga po definiciji,ne bude istovremeno sofisticirana i elegantna“, izjavio je mladi dizajner.

kreacija marko feher33

Foto: Saša Savičić

„Za potrebe svojih kampanja uvijek angažujemo isključivo domaće kreativce: grafičke dizajnere, kompozitore, muzičare, producente. Ovo je prvi put da smo radili ovakav projekat i drago nam je da smo imali priliku podržati jednog domaćeg modnog dizajnera. Mi smo mlada, dinamična i inovativna banka, tako da se Marko Feher svojim odvažnim stilom u potpunosti uklapa u naš način razmišljanja“, izjavila je Sandra Lonco, direktorica MF banke.

Fehera pored vrlo specifičnog stila odlikuje i niz uspjeha na domaćoj i svjetskoj modnoj sceni.

Njegove revije mogle su se vidjeti na pistama u Vankuveru, Sarajevu, Ljubljani, a kao kruna svega je učestvovanje u jednom od najznačajnijih modnih događaja u svijetu – Londonskoj sedmici mode.

(banjaluka.net/Foto: Saša Savičić)