Vijesti 11.04.2018.

(FOTO) Objavljeni detaljni nalazi obdukcije Davida Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta

Suzana Radanović, majka nastradalog Davida Dragičevića, jutros je na „fejsbuk“ grupi „Pravda za Davida“ objavila detalje rezultata obdukcije tela mladića, a koje su dobili iz Zavoda za sudsku medicinu RS.

U ovom nalazu navedeno je da je odmah po nalasku tijela u rijeci Crkvena, sa velikom sigurnošću konstatovano da se radi o Davidu. Pregledom odjeće u džepovima je nađen mobilni telefon, čakija zvana „švajcarski nož“, ključevi, te tri novčanice od po 50 maraka i po jedna po 20 i 10 KM. Zatim se navodi da je u Zavod došao Davor Dragičević, koji je potvrdio da se radi o njegovom sinu.

Potom je u nalazu detaljno opisana odjeća koja je nađena na Davidu, kao i povrede koje su nadjene na tijelu. Objašnjeno je koje su od povreda mogle nastati za vrijeme života, a koje poslije smrti Dragičevića.

-Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i ekstremiteta i na njima nisu  ustanovljeni prelomi – piše u nalazu, koji je potpisao lekar Željko Karan.

Na kraju nalaza se nalazi zaključak u kojem je konstatovano da je leš izvučen iz vode u stanju početnih truležnih promjena, te da je smrt nasilna i nastala utapanjem.

-Na lešu su ustanovljene spoljašnje povrede, nagnječenja i krvni podlivi, locirane u predjelu glave, trupa i ekstremiteta, koje su nesporno zaživotne. Opisane povrede mogle su nastati u fizičkom sukobu sa jednom ili više osoba. Opisane povrede, pojedinačno i skupno su lake tjelesne povrede i ne mogu se dovesti u vezu sa smrtnom posljedicom – piše u zaključku.

 

(Srpskainfo)