Vijesti 08.01.2018.

(FOTO) Otvoren novoizgrađeni smještajni kompleks Zavoda “Dr Miroslav Zotović”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Goran Talić, direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, otvorili su danas u Slatini kod Laktaša novi smještajni kompleks Zavoda sa terapijskim centrom, u šta je uloženo 25.778.000 KM.

Dodik je istakao da je ovo značajna prilika da se obilježi još jedna velika radna pobjeda Republike Srpske i ljudi koji rade u centru na dobrobit onih koji će se ovdje liječiti.

“To što Slatina ima svoje mjesto na mapi ove vrste usluga govori i o potrebi da se ovdje izgradi još ustanova ove vrste”, naglasio je Dodik.

Talić je rekao da zaposleni u ovom centru angažovano i snažno prate viziju da Zavod bude lider na stručnom, naučnom i edukativnom planu.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

Prisustvovali su i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, načelnici drugih opština i predstavnici javnog i kulturnog života.

Zavod je u izgradnju ovog objekta uložio 25.778.000 KM vlastitih sredstava, a objekat ima 80 soba i 16 apartmana, odnosno 192 kreveta, bazen, velnes centar, terapijski blok, kongresnu salu, kafe-poslastičarnicu.

Osim dosadašnje djelatnosti Zavoda – operativni zahvati, rehabilitacija i protetika, izgradnja ovog kompleksa omogućiće i razvoj zdravstvenog turizma.

(Nezavisne)