Magazin 05.04.2016.

(FOTO) Ovog proljeća nosi se Boho stil

ČITANJE: 3 minute
BOHO
Pošto već svi znate da se trend iz sedamdesetih godina vraća na velika vrata onda sigurno znate da će hipi boho stil i ove sezone vladati modnom scenom.

A što i ne bi kada je sjajan i za kombinovanje i udoban za nošenje u toplim proljećnim danima. Uprkos činjenici da je ovaj stil od strane nekih stručnjaka svojevremeno ocjenjen kao jedan od stilova lošeg ukusa poznati modni dizajneri često preispituju ovu modnu eru.

Dizajneri se jednostvano stalno vraćaju boho stilu ali na taj način da uvijek naprave modni preket i nove kolekcije “začine” detaljima.

S obzirom na to da je hipi stil okarakterisan kao bezbrižan i nezavisan, i da je pravi predstavnik perioda kada su ljudi živjeli opušteno i slobodnog duha, proljeće i topliji dani pravo su vrijeme da uživate u slobodnim i opuštenim kombinacijama.

A još jedan važan faktor je i taj da u proljeće cvjeta cvjeće, a svi znate da je venac od cvjeća i više nego poželjan kada je ovaj stil u pitanju. Pitate se odakle početi kako biste unaprijedili  svoj boho izgled.

Evo nekoliko primjera koji će vam pomoći.

Detalji

Počnite od toga što ćete za početak u svoj svakodnevni stil ubaciti detalje u boho stilu. Sigurno imate bijelu košulju i farmerke u ormaru i to vam je za početak dovoljno ukoliko kombinaciju obogatite boho detaljima. Ponesite narukvice od prevrnute kože, trake s cvjećem, kaubojski kaiš ili čizme, dugačke ogrlice, cvjetne trake za kosu, rese na bilo kom odjevnom komadu ili tašni, široki pojasevi… Toliko toga ima, da ćete sigurno nešto naći po svom ukusu. Bilo bi dobro da se okrenete tome da dobar dio nakita i aksesoara bude u braon boji. To će dati dodatnu boho dimenziju svemu što obučete. Ono što je takođe odličan primjer boho detalja jeste šešir sa većim obodom.

Heklana odjeća

Ovakva odjeća sigurno će doprinjeti vašem hipi stilu, ali i osvježiti svaki izgled. Heklani komadi ili oni čipkani apsolutno se uklapaju u sve što ovaj stil podrazumjeva. Prozirna majica koja svojim heklanim šarama otkriva kožu možete nositi i direktno preko donjeg veša  možete navući i tanku majicu ispod, ukoliko niste baš najsrećniji kada vam se sve providi. Haljine od čipke uvijek imaju ušivenu postavu ispod tako to ne treba da vas brine. Ako birate haljinu onda je važno da pronađete onu koja je malo šira, tačnije lagano pada i ne prati tjesno liniju tijela. Takav kroj haljine je onaj koji odgovara boho stilu, a isto važi i za majice, jer je važno da izgledate komotno i nesputano u svemu što nosite.

 

Prevrnuta koža ili antilop je jedan od vodećih materijala kada je ovaj stil u pitanju. Suknje, majice, jakne, čizme i tašne u svim nijansama braon, krem, bordo ili tamnozelene savršeni su komadi koji će upotpuniti vaš boho izgled. Ovaj nježni materijal mami i poglede i želju za dodirom tako da ga možete kombinovati uz bilo koji neutralniji materijal, ali kada uparite uz čipku onda zaista posebno izgleda.

Rese i resice

Za boho stil rese su uvijek dobrodošle. Bilo da su duže, kraće, deblje ili tanje one uvijek fantastično izgledaju i daju poseban šarm svim kombinacijama. Možete ih nositi na suknji, može cjela suknja biti sačinjena od resa i da tako postignete autentičan ali moderan boho izgled. Rese na jakni, cipelama, čizmicama, svuda je moguće vidjeti ih ili prišiti ukoliko i same imate dizajnerske ideje. Svaki komad možete osvježiti detaljima poput resa. Pored resa, zvonarice i ogrtači su još jedan od važnih faktora kako biste izgledali totalno boho. Ne zaboravite šešire, kaiševe, zanimljive ogrlice i narukvice, i što više cvjeća.

(Wannabemagazine)