(FOTO) Počela izgradnja privremenog parkinga za autobuse na Malti

terminal na malti
MALTA
Izgradnja privremenog parkinga za autobuse javnog prevoza putnika na Malti počela je danas.

Po izgradnji ovih autobuskih parking mjesta – na tu lokaciju biće premještena stanica za međumjesni saobraćaj, koja se trenutno nalazi kod Medicinske elektronike.

Početak radova ozvaničio je gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović koji je kazao da je na osnovu analiza koje su provedene u prvom dijelu godine, odlučeno da se na prostoru između ulica Trive Amelice i Bulevar srpske vojske, odnosno na Malti, privremeno locira parking za autobuse javnog prevoza putnika do izgradnje objekata koji su ovdje predviđeni regulacionim planom a koji u ovoj fazi neće biti moguće realizovati u dužem vremenskom periodu.

terminal

On je rekao da je nova lokacija privremeno rješenje, dok ne bude pronađen adekvatan prostor, s obzirom na to da ovakvim objektima mjesto nije u centru grada.

-Izmiještamo stajalište koje je pravilo velike probleme jer se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, pa su pristizale brojne žalbe zbog gužve i blokade saobraćaja- kazao je  Gavranović.

Prema njegovim riječima, adekvatno rješenje nije ni prostor gdje se nalazi glavna autobuska stanica jer je za učenike koji putuju iz prigradskih mjesta u srednje škole ta lokacija daleko.

Gradonačelnik je dodao da će lokacija kod “Medicinske elektronike” biti iskorišćena za izgradnju trafostanice, koja bi trebalo da riješi kvalitetnije napajanje električnom energijom centra grada.

terminal na malti

Okvirna površina koju će zauzeti planirani parking na Malti iznosi oko 3.500m2, a kapacitet parkinga će biti 20 parking mjesta.

Izgradnja je povjerena preduzeću „Kozaraputevi“, čiji je direktor Slobodanka Stevković kazala da će se to preduzeće potruditi da radove završi u zadatom roku od 60 dana.

Grad je za ovu investiciju izdvojio 295.725 KM.

Ono što je bitno za korisnike javnog prevoza, jeste da putnici neće morati da pješače do novoizgrađenog parkinga odnosno terminala, već će moći da autobuse čekaju i na stajalištu “Pozorište” preko puta Fabrike duvana, jer će autobusi sa Malte, ići glavnom ulicom (Kralja Petra I Karađerođevića) skretati desno kod stare zgrade Vlade RS, te opet desno u Ulicu I krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljati dosadašnjom trasom.

Sa navedenim stajalištem, koje će biti dodatno uređeno i prošireno, biće podignut nivo usluge u javnom prevozu.

Terminal, odnosno parking za autobuse „Medicinska elektronika“ opslužuje ukupno 200 polazaka dnevno. Riječ je o prigradskim linijama koje su u nadležnosti grada Banjaluka (Dragočaj, Gradina, Ramići, Potkozarje, Piskavica, Verići), te linijama koje su u nadležnosti Privredne komore regije Banjaluka (Laktaši, Lamovita, Omarska, Slatina, Srbac, Gradiška, i dr).

(Banjaluka.net)

DODIK: Srpska više neće gubiti dostojanstvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras da se politička odgovornost koju ima odnosi na srpski narod i Republiku Srpsku koja više nije spremna da gubi dostojanstvo, imovinu, niti bilo šta drugo. “Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao `RSegzit`, ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritIkuju, primijetili bi da sam nakon

CVIJANOVIĆ: BiH nema nadležnost u regulisanju imovine

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je sporna odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu Srpske važno pitanje koje zahtijeva ozbiljnost vlasti i opozicije jer institucije BiH nemaju isključivu nadležnost u regulisanju pitanja imovine. Cvijanovićeva je rekla da politička pitanja treba rješavati drugom prilikom, upitavši opoziciju da li

Sezona gripa u Republici Srpskoj uzela maha

Sezona gripa hara Republikom Srpskom. U samo jednoj sedmici domove zdravlja posjetilo je više od 7 hiljada zaraženih akutnom respiratosnom infekcijom, oboljenjem sličnih gripu skoro hiljadu ipo, i 37 osoba oboljelih od teške respiratorne infekcije.0 I ove godine Radojka Jelić preležala je virus. Nakon što temperatura i kašalj prođu, ostaje osjećaj nemoći, priča Radojka. “Ja

VIŠKOVIĆ: Nećemo dozvoliti knjiženje poljoprivrednog zemljišta RS na BiH

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je u Narodnoj skupštini Srpske da neće biti knjiženja poljoprivrednog zemljišta Srpske na BiH i da građani Republike Srpske mogu mirno da spavaju. “Nećemo to dozvoliti. Štitimo što nam pripada, a to je 49 odsto BiH, što stoji i u Dejtonskom sporazumu”, rekao je Višković povodom sporne odluke Ustavnog

Momčilo Antonić zamijenio Zorana Tegeltiju u NSRS, položio poslaničku zakletvu

Momčilo Antonić iz SNSD-a danas je položio zakletvu čime je preuzeo funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Antonić će na toj poziciji zamijeniti stranačkog kolegu Zorana Tegeltiju koji je preuzeo funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije. Tegeltija je funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH preuzeo krajem decembra prošle godine. Inače, u Banjaluci je u

SKOKO: Srpska ima snagu da odbrani svoje interese i teritoriju

Odluke Ustavnog suda predstavljaju oživljavanje ekstremnih politika koje nikad nisu odustale od ciljeva poput unitarne BiH i ukidanja Republike Srpske, istakao je šef Nezavisnog kluba poslanika Socijalističke partije Maksim Skoko, izlažući stav kluba na posebnoj sjednici NSRS povodom informacije o Ustavnom sudu BiH. Nezavisni klub poslanika SP podržao je predložene zaključke predsjednice RS Željke Cvijanović,