Vijesti 28.10.2015.

(FOTO) Pomozimo porodici Karalić: Težak život udovice sa dva bolesna sina!

ČITANJE: 2 minute
KARALIC
Ne želim ništa za sebe i majku, već molim da svako ko može pomogne mome bolesnom bratu.

Tako počinje priču 55-godišnji Gojko Karalić, koji boluje od karcinoma debelog crijeva. Nije želio da priča o težini svoje bolesti, problemima koje ona nosi i lijekovima koje mora svakodnevno da pije, već je izrazio molbu da se pomogne njegovom bratu Zoranu, godinu dana starijem, koji boluje od karcinoma želudca i u teškom je stanju:

– Juče je ostao u bolnici gdje prima hemoterapije. Do sada se svaki put poslije hemoterapije vraćao kući, a onda čitav dan ništa ne jede, ne pije. Ima svega 50 kilograma i problem je jer ne zadržava hranu – priča Gojko, otac dvoje djece.

KARALIC 2

Bolest je teška, nemilosrdna, ali i skupa! Zoran svake sedmice mora da popije lijek protiv mučnine koji košta 60 maraka. A koliko tek koštaju ostali lijekovi…

79-godišnja Dušanka, udovica, nijemo je sjedila za trpezarijskim stolom. Teški srčani bolesnik, šećeraš, sa visokim krvnim pritiskom. Pogled prepun bola i brige. U rukama je nervozno prelamala kuhinjski podmetač. Ma, ko da je ona važna, kaže, njeni sinovi su bolesni:

– Kad je mogao i kad je radio, pomagao nas je! Nikada nisam od nikoga pomoć tražila, oslanjala sam se na njega – odjednom je nesrećna žena počela da plače, govoreći o svome sinu prvencu, koji se nalazi u Kliničkom centru u Banjaluci.

Porodica Karalić ima primanja 350 maraka, tačnije Dušanka ima penziju 130 maraka, a mlađi sin Gojko 220 maraka. Kućna njega u iznosu od 165 KM odobrena je za bolesnog Zorana, ali je još nije primio. Tome se nadaju sljedećeg mjeseca. Sve to nije dovoljno ni za lijekove.

KARALIC 4

Kako pomoći?

Mole se svi građani koji su u mogućnosti da pomognu porodici Karalić koja živi na Banjalučkom polju, na adresi Frana Supila 26.

Trenutno je veliki problem ogrev, jer drva imaju tek nešto malo, za 15-ak narednih dana. Do sada su, ionako malu kuću grijali polovično, samo dnevni boravak, a sada nalože i u sobi u kojoj boravi Zoran Karalić.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Nove Banjalučke banke, broj 5517102144862365, na ime Zoran Karalić, sa naznakom za račun broj 45253785000 Humanitarna akcija: Pomoć za porodicu Karalić!

Kontaktirati možete i Dušanku Karalić na broj 051 300 086.

KARALIC 3

Humanitarna akcija pokrenuta je na molbu komšija koji pomažu koliko mogu, ali to više nije dovoljno.

Novembar mjesec se primiče, zima je već zavejala gradom, a naša humanost je i ovaj put na testu…

(Banjalučanke.com)