Sport 20.11.2017.

(FOTO) Ružna strana derbija i jubileja “Lešinara”

ČITANJE: 1 minuta

Navijači Borca proslavili su tri decenije postojanja, ali nakon utakmice na Gradskom stadionu, rukovodstvo banjalučkog kluba ponovo će imati pune ruke posla kako bi utvrdilo štetu koju su napravile najvatrenije pristalice.

Baklje, petarde, dimne bombe, topovski udari…

Arsenal pirotehnike uobičajen je na svim “jačim” utakmicama koje Borac igra na Gradskom stadionu, a jedna od najvažnijih bila je jučerašnja protiv sarajevskog Željezničara.

“Crveno-plavi” su poraženi 0:1 pred blizu 7.000 gledalaca, ali zbivanja na terenu ostala su u sjeni onoga što se dešavalo na tribinama – najvatrenije pristalice Borca, popularni “Lešinari”, proslavili su 30. rođendan.

Pod parolom “30 godina nema stajanja”, obilježeno je tri decenije postojanja ove navijačke grupe.

Tokom svih 90 minuta zdušno su bodrili svoje ljubimce, koji su im ostali dužni, s obzirom da su dozvolili ljutom rivalu da odnese bodove sa Gradskog stadiona.

Susret je protekao u korektnom navijanju s obje strane (i Željezničar je pratila grupa njihovih navijača, tzv. “Manijaka”), ali će rukovodstvo Borca i poslije ovog meča morati dobro da odriješi kesu, jer neminovno je da klub očekuje nova kazna od strane Fudbalskog saveza BiH.

Nebrojeno puta do sada klub je izdvajao novac zbog nesportskog ponašanja svojih pristalica, političkih parola, upotrebe pirotehnike…

I sada će epilog vjerovatno biti isti.

Ovaj put je stradali i određena propratna oprema na Gradskom stadionu, pa je tako od plamena baklje izgorjela jedna od strunjača za skok u vis, koju koriste banjalučki atletičari.

Neodgovorni navijači ubacivanjem pirotehnike u teren “ojadili” su svoj klub, čija ionako poprilično prazna kasa će biti dodatno ispražnjena.

(Mondo.ba, foto: Vedran Sevčuk Alf)