Vijesti 16.09.2015.

(FOTO) Sanirana obala Vrbasa u ulici Manjačkih ustanika

ČITANJE: 2 minute
sanacija
Preduzeće „Niskogradnja“ iz Laktaša završilo je prošle sedmice sanaciju obale rijeke Vrbas u ulici Manjačkih ustanika, za šta je Grad izdvojio 55.000 KM.

– Ovo klizište ne samo da je ugrozilo magistralni put Banjaluka – Mrkonjić Grad, već je prijetilo i da ugrozi vodosnabdijevanje grada vodom, jer se u trupu puta nalazi primarni vod koji ide od fabrike vode prema gradu – rekao je šef Odsjeka za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Draženko Kenjalo.

On ističe da je obala utvrđena naspianjem čvrstog materijala i da je poslije toga sanirana i pješačka staza koja je bila u potpunosti oštećena.

– Za pješake je bilo posebno opasno kretati se ovim pravcem jer je pješačka staza bila uništena, a postojala je mogućnost i da se uruši dio saobraćajnice – kaže Kenjalo.

Ovo klizište kao i klizište u ulici Mlađe Ćusića trebalo je da bude sanirano iz donatorskih sredstava, ali to nije realizovano.

– Radovi na klizištu u ulici Mlađe Ćusića u naselju Drakulić. teku predviđenom dinamikom. Urađen je potporni zid, izgrađen sistem za odvodnju vode i uskoro bi mogla biti sanirana i saobraćajnica. Ovo je bilo jedno od većih klizišta koje je ugrozilo odvijanje saobraćaja u ovoj ulici- kaže Kenjalo.

On ističe da je izvršena sanacija još jednog klizišta u ovom naselju, u ulici Karanovića.

– Ovo klizište je za sada sanirano. Trenutno je teren stabilizovan, ali ćemo nastojati da uradimo odvodnju vode kako bi se trajno riješio problem u ovom dijelu naselja – rekao je Kenjalo.

Radove na ova dva klizišta, u ulicama Mlađe Ćusića i Karanovića, izvodi preeduzeće „DVD inženjering”.

sanacija 2
sanacija 3