Vijesti 27.08.2015.

Gašić: Nema incidenata, jer je Srbija korektna prema migrantima

ČITANJE: 1 minuta
bratislav gasic

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da je Srbija dobila pohvale iz EU da se prema migrantima stara na korektan način, da zato nema incidenata na teritoriji Srbije i da za sada nije ustanovljeno da je bilo ko od migranata unosio nešto što bi sutradan moglo da bude dio neke terorističke akcije.

Gašić je istakao da je vojska dio tima, koji je formirala Vlada Srbije, koji predvodi ministar Aleksandar Vulin i da za sada svi organi Srbije rade kao dobro uigran tim.

– U ovom trenutku, za razliku od naših komšija, baš zbog takvog odnosa koji imamo prema migrantima, nemamo incidente na teritoriji Srbije- naglasio je Gašić.

Najbitnije je da se svaki migrant, koji ulazi u Srbiju prvo registruje, da se uzmu otisci prstiju, da dobije papire, a njihovo pravo je da u roku od 48 sati napuste Srbiju ili zatraže azil, objasnio je Gašić.

– Novi prihvatni centar u Miratovačkom polju je najudaljenija tačka, gde želimo da, uz preglede svih njihovih prtljaga, ustanovimo da li nešto nelegalno unose u Srbiju”, istakao je ministar.

Za sada nismo ustanovili da je bilo ko od njih unosio nešto što bi sutradan moglo da bude deo neke terorističke akcije”, dodao je on.

(Agencije)