Vijesti 30.09.2015.

Gavranović: Iskustva iz prošlogodišnjih poplava primjeniti u budućem radu

ČITANJE: 1 minuta
kasarna
U kasarni Kozara juče je održan koordinacioni sastanak gradonačelnika Slobodana Gavranovića sa pripadnicima Oružanih snaga BiH – 6.pješadijske brigade, MUP-a RS, Republičke uprave civilne zaštite i SIPA. Glavna tema sastanka bile su prošlogodišnje poplave koje su zadesile Banju Luku, RS i BiH.

Pripadnici OS BiH prezentovali su učešće njihovih pripadnika u spasavanju ljudi i materijalnih dobara tokom prošlogodišnjih poplava.

Takođe, na sastanku su razmijenjena iskustva pripadnika različitih jedinica u vezi sa poplavama koja su nas zadesile, akcentovani su problemi koji su se javili, a bilo je riječi i o tome kako u budućnosti organizovati rad svih službi u slučaju ovakvih ili sličnih nepogoda.

-Iz prirodnih katastrofa učimo lekcije kako treba da odgovorimo na njih u budućnosti i kako da obezbijedimo funkcionisanje grada u takvim uslovima. Moram istaći profesionalnost i požrtvovanost pripadnika Oružanih snaga, ali i svih drugih struktura koje su dale nemjerljiv doprinos u odbrani od poplava i saniranju njihovih teških posljedica – rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Inače, u kasarni Kozara juče je održano i revijalno takmičenje u uličnoj košarci koje je organizovala Komanda za podršku OS BiH.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gradske uprave grada Banjaluka.