Gavranović: Iskustva iz prošlogodišnjih poplava primjeniti u budućem radu

kasarna
U kasarni Kozara juče je održan koordinacioni sastanak gradonačelnika Slobodana Gavranovića sa pripadnicima Oružanih snaga BiH – 6.pješadijske brigade, MUP-a RS, Republičke uprave civilne zaštite i SIPA. Glavna tema sastanka bile su prošlogodišnje poplave koje su zadesile Banju Luku, RS i BiH.

Pripadnici OS BiH prezentovali su učešće njihovih pripadnika u spasavanju ljudi i materijalnih dobara tokom prošlogodišnjih poplava.

Takođe, na sastanku su razmijenjena iskustva pripadnika različitih jedinica u vezi sa poplavama koja su nas zadesile, akcentovani su problemi koji su se javili, a bilo je riječi i o tome kako u budućnosti organizovati rad svih službi u slučaju ovakvih ili sličnih nepogoda.

-Iz prirodnih katastrofa učimo lekcije kako treba da odgovorimo na njih u budućnosti i kako da obezbijedimo funkcionisanje grada u takvim uslovima. Moram istaći profesionalnost i požrtvovanost pripadnika Oružanih snaga, ali i svih drugih struktura koje su dale nemjerljiv doprinos u odbrani od poplava i saniranju njihovih teških posljedica – rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Inače, u kasarni Kozara juče je održano i revijalno takmičenje u uličnoj košarci koje je organizovala Komanda za podršku OS BiH.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Gradske uprave grada Banjaluka.

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.