Vijesti 05.10.2016.

Gavranović ugostio male Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

U okviru aktivnosti povodom Nedjelje djeteta, odlazeći gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, upriličio je danas, tradicionalno, prijem za djecu iz nekog od banjalučkih vrtića. Ove godine, u gostima kod gradonačelnika bili su mališani iz vrtića „Naša djeca“.
Najmlađi su imali brojna pitanja za gradonačelnika, zanimalo ih je mnogo tema, a onda su svojim domaćinima otpjevali mnoge pjesmice, izveli recitacije i na kraju su gradonačelniku poklonili sliku koju su sami nacrtali, a na kojoj su dominirali motivi našeg grada. Gradonačelnik je djeci poklonio korpu zdravih namirnica koju je pripremila kompanija Tropik.

U izjavi novinarima, Gavranović je rekao da Gradska uprava organizuje nekoliko prijema povodom Nedjelje djeteta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
– Ovom manifestacijom mi želimo da ukažemo posebnu pažnju djeci, iako o našim najmlađim sugrađanima stalno moramo voditi brigu i posvetiti im dužnu pažnju, i ove vrijednosti  želimo da afirmišemo tokom Nedjelje djeteta. Djecu moramo zaštiti od svih negativnosti koje danas vrebaju, moramo učiniti sve da im poboljšamo uslove života, te da im osiguramo zdrav i normalan razvoj – naglasio je Slobodan Gavranović.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, uputila je najljepše želje svoj djeci Banje Luke i Republike Srpske povodom Nedjelje djeteta i dodala da je za njih čast to što svake godine gradonačelnik prima djecu iz banjalučkih vrtića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Djeca su veoma radoznala što je i normalno, a samo neka od pitanja su bila: koje to poslove obavlja gradonačelnik, koliko radi, koje su njegove obaveze i slično. Podsjetila bih da u okviru Nedjelje djeteta imamo niz manifestacija, od posjete domu za stare osobe, preko sportskih i kulturnih, do humanitarnih aktivnosti – zaključila je Kurtinović.