Vijesti 30.12.2020.

Gdje su parkirani automobili Gradske uprave?

ČITANJE: 1 minuta

Naredba gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da nema korištenja službenih automobila u privatne svrhe polovično se poštuje.

Kako se uvjerio novinar Banjaluka.net, samo dio službenih automobila je bio parkiran u na parkingu u krugu Komunalne policije. Odnosno 23 automobila sa oznakama Grada bilo je na parkingu i to uglavnom “škode fabije”, koje koristi gradska inspekcija, dok su ostali pripadali komunalnoj policiji.

Na parkingu u krugu Gradske uprave bilo je parkirano 10 automobila koji su se nalazili pod video-nadzorom službe obezbjeđenja.

Ostaje otvoreno pitanje – gdje se nalazi gotovo polovina službenih automobila?

Obišli smo i ostale parkinge u blizini Gradske uprave, ali nije ih bilo, kao ni ispred Gradske uprave.

Stanivuković je prvog dana na funkciji gradonačelnika zatražio da mu se dostave u 16 časova svi ključevi službenih automobila.

Postoje dva scenarija zašto se odluka polovično poštuje. Prvi je da dio automobila ima duple ključeve, pa samo jedan vrate gradonačelniku, a automobil odvezu kući, a drugi je da dio službenika ignoriše odluku.

Banjaluka.net uputio je prije par dana pitanja Gradskoj upravi – koliko tačno Grad ima automobila, koja je njihova procijenjena vrijednost, te ko ima pravo da koristi službeni automobil.

“Pitanja smo proslijedili nadležnom odjeljenju da spreme odgovore”, rečeno nam je iz Službe za informisanje Grada.

Banjaluka.net će objaviti odgovore kad ih dobije iz Gradske uprave.

(Banjaluka.net)