Magazin 30.11.2015.

Gej muškarac savjetuje: Evo kako da vas žene obožavaju!

ČITANJE: 4 minute
trojka
Gej muškarci su na društvenoj mreži “Reddit” ponudili heteroseksualnim muškarcima nekoliko savjeta kako treba sa ženama. Izdvojili smo nekoliko njih. Evo što su im poručili.

Savjeti o vezama

Slušajte žene. To što vam govore možda vam ne govore zato što očekuju da odmah riješite neki problem. Možda samo žele da ih saslušate.

Prestanite toliko da brinete kad po prvi put stupate u kontakt sa ženom koja vam se sviđa. Upoznao sam puno muškaraca koji uopšte nisu u stanju normalno da razgovaraju sa ženama ili da flertuju s njima. S druge strane, ja ponekad ženama moram da objašnjavam da nisam zapravo zainteresovan i da ne flertujem s njima samo zato što normalno razgovaram s njima kao što bih s bilo kim drugim.

Prestanite toliko da se užasavate menstruacije. To je prirodna stvar. Kad god neka cica samo i spomene menstruaciju, heteroseksualni muškarci potpuno polude i počnu da viču da to ne žele da slušaju i da o tome nikad, baš nikad ne smije da se priča. Smirite se malo. Ne morate da volite menstruaciju jer niko je ne voli. Ali djevojke se za vrijeme menstruacije ionako već osjećaju grozno pa vi zaista ne morate to dodatno da pogoršavate. Evo nekoliko savjeta šta bi trebalo da radite kad vaša djevojka ili žena ima menstruaciju:

– Znate koje su joj omiljene poslastice pa joj slobodno donesite nešto od toga

– Možete u torbi da nosite nekoliko tampona ako zatrebaju nekoj od vaših prijateljica

– Tokom menstruacije mnoge žene osjećaju pojačanu želju za seksom. Budite srećni zbog toga. Stavite kondom i uživajte. I ne brinite zbog krvi. Opraće se.

– Pitajte možete li nekako da pomognete. Samo to što ste pitali već će mnogo značiti.

Saveti o muževnosti

Kao gej muškarac htio bih da vam kažem da je u redu izražavati emocije. Ne mogu ni da se sjetim koliko puta me djevojka mog brata pitala šta s njim nije u redu, zašto je tako tih i da li je ona možda nešto kriva? Na to bih ja samo odgovorio da je sve u redu i da je vjerovatno pod stresom zbog posla.

Takođe je u redu razgovarati o osjećanjima jer to može samo da pomogne vašem međusobnom odnosu. Previše muškaraca gura svoja osjećanja pod tepih i na taj način gube dio sebe. Tako hoće da sačuvaju svoju muževnost što je potpuno pogrešno.

Nemojte toliko da se plašite svoje ženske strane. Ako želite malo da dotjerate obrve, učinite to. Nećete zbog toga biti ništa manje muškarac. Želite da ofarbate kosu u neku ludu boju, nalakirate nokte ili nosite suknju? Učinite to! Vi određujete koliko ste muževni, a ne manjak ženstvenosti.

Odjeća i lična higijena

Žene mrze hrapave laktove. Malo losiona za tijelo (znam da ga imate!) riješiće problem. Namažite laktove svakih par dana da se riješite te grozne hrapavosti.

Oblačite se lijepo. Možda mislite da su trenerke ok ali nisu, a dame će svakako primjetiti kako ste obučeni. Posebno pazite na cipele.

Sportska odjeća nije prikladna baš u svim situacijama.

Budite čisti. Lična higijena je ključ. Tuš i dezodorans. Mi muškarci se znojimo i smrdimo, zato upotrebljavajte kozmetiku i losione poslije brijanja. Takođe, slobodno koristite losione za tijelo. I posljednje, ali ne i najmanje važno, sredite bradu. Sređena brada rješava sve probleme!

Međuljudski odnosi

Ne upadajte u zamku stereotipa. Mi gejevi nismo svi isti. Ima nas svakakvih i imamo različita interesovanja.

Budite samopouzdani, ali ne ljigavi. Poznajem mnogo zgodnih frajera koji totalno uprskaju kad se nabacuju nekoj mojoj prijateljici.

Ako gej muškarac može da “izađe iz ormara” i rizikuje da ga odbaci čitavo društvo, onda možete i vi da priđete djevojci koja vam se sviđa i rizikujete da vas odbaci samo ta jedna osoba.

O homofobiji

Možemo da budemo prijatelji uprkos tome što sam ja gej. Imam puno strejt prijatelja, ali ima i onih koji se boje da budu prijatelji sa mnom. Samo zato što je neko gej, ne znači automatski da je zainteresovan za vas. Ako poželim seks, prije ću partnera potražiti na internetu nego da se nabacujem heteroseksualnom muškarcu.

Ne odnosite se prema gej osobama drugačije nego prema ostalima. Ako ponekad zagrlite ili potapšete nekog strejt prijatelja po ramenu, ali to isto ne činite s gej prijateljem – primjetićemo to.

Ja sam samo još jedan od momaka i ne pada mi napamet da se nabacujem nekome za koga znam da je heteroseksualan jer bih tako uništio prijateljstvo. Imam sreću što sam okružen ljudima koji me ne tretiraju ništa drugačije zato što sam gej. No, ponekad se pojavi neko ko nije takav i to je stvarno grozno.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

(Telegraf.rs)