Magazin 09.11.2016.

Glumica Kristina Šikanić u samom vrhu

ČITANJE: 1 minuta

Studentkinja treće godine glume banjalučke Akademije umjetnosti u klasi profesorice Jelene Trepetove-Kostić, Kristina Šikanić osvojila je drugo mjesto govoreći pjesmu “Dečanska zvona” Darinke Jevrić na festivalu “Dani Danila Lazovića” u Priboju.

Stručni žiri, koji su činili profesori iz oblasti govora i dikcije iz Beograda, Sarajeva i Skoplja, prvakinja “Ateljea 212” Dara Džokić, nagradio je Šikanićevu najvišim ocjenama.

U jakoj konkurenciji, samo za jedan bod, ispred Akademije umjetnosti iz Banjaluke našao se Fakultet dramskih umetnosti Beograd.

– Ove godine je publika ponajviše izrazila žal što naša predstavnica nije odnijela nagradu u Banjaluku, jer je po mišljenju većine to zaslužila. To se moglo vidjeti po gromoglasnom i dugotrajnom aplauzu – rekla je viši asistent na Akademiji Jovanka Milovanović koja sa Šikanićevom putovala u Priboj.

Pošto smo, kako kaže ona, mlada akademija, očigledno će biti potrebno još mnogo vremena da se dokažemo.

– Najbitnije je što smo dokazali da smo u samom vrhu kvaliteta kada je njegovanje govora i poezije u pitanju – smatra Milovanovićeva.

Ovaj festival osnovan je prije četiri godine u čast glumcu Danilu Lazoviću, koji je svoje djetinjstvo proveo u Priboju. Osmišljen je kao kulturni događaj koji bi okupio sve glumačke fakultete u regiji. Ove godine trajao je četiri dana. Upriličeno je nekoliko izložbi, predstava, radionica, a centralni dio bio je takmičenje u govorenju poezije.

(Glas Srpske)