Vijesti 26.05.2016.

Gost na svadbi ukrao prsten mladoj

ČITANJE: 2 minute

Prema informacijama iz policije, on je burmu ukrao u nedjelju,  dan nakon svadbe, dok je u porodici Stojaković još proslavljana ženidba.

– Mrkić je u subotu bio gost na svadbi i u nedjelju, drugog dana slavlja. On je iskoristio zauzetost Stojakovića i pažnju koju su poklonili gostima pa je neopažen ušao u porodičnu kuću. Tu je iz kutije za nakit koja je bila na frižideru ukrao Suzanin vjenčani prsten. Riječ je o burmi koju je mladencima kupio kum. On je tako vrijedan prsten od 2.800 evra prodao u zlatari u Banjaluci za svega 250 maraka – kazao je izvor blizak istrazi.

Mladenci su krađu prijavili u utorak nakon što su otkrili da nema prstena.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopšteno je da je nakon prijave osumnjičeni istog dana brzo otkriven i uhapšen. Kazali su da ga terete za tešku krađu.

Informacija da im je komšija i gost ukrao snahinu burmu iz kuće zaprepastila je roditelje mladoženje Grozdu i Branka Stojakovića.

– Mrkić je često radio kod nas i još ne mogu da vjerujem da je on ukrao burmu. Ne želimo da ga teretimo za krađu i to smo rekli policiji, ali ubuduće daleko mu lijepa kuća od naše – razočarano je rekao Branko.

Grozda je ispričala da je prsten njena snaha Suzana ostavila na frižideru jer joj je bio uzak pa je planirala da ga odnese kod zlatara da ga proširi.

– Tokom slavlja smo na prsten i zaboravili jer je bilo puno gostiju i drugi dan. Tek naveče sam se sjetila da uzmem kutiju s prstenom i sklonim je u sobu. Kutiju nisam ni otvarala jer nisam sumnjala da je prazna. Da je prsten ukraden, shvatili smo tek u utorak kada sam snahu pitala gdje je prsten da ga odnesemo zlataru. Kada je ona donijela kutiju, u njoj nije bilo ništa. Pretražili smo cijelu kuću, a kada ga nismo našli, prijavili smo krađu – rekla je Grozda.

Mrkić je poznat po krađama, a ranije je privođen zbog krađe 400 evra od jednog inostranog penzionera iz Gradiške.

Izvještaj

U policiji su kazali da je osumnjičeni za krađu Goran Mrkić nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode. Kazali su da će protiv njega Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj za djela koja je počinio.

(Glas)