Politika 18.11.2017.

Govedarica: Izetbegović i Čović su doprinijeli poluvanrednoj situaciji, nema odluka bez Srba

ČITANJE: 1 minuta

“Mi nikako nismo mogli u tom trenutku predvidjeti da će odluka biti skrivena u Službenom glasniku. Dodikova namjera nikada nije ozbiljna da provede referendum”, kazao je Govedarica.

Istakao je da je poslije toga Milorad Dodik, kako se to navodi u medijima, upoznat da je bio prisliškivan.

“To nas dovodi do jedne logične konstatacije da kad je storniran referendum da je i obustavljena istraga protiv njega”, kategoričan je Govedarica.

Predsjedništvo SDS-a osudilo je sve izjave Bakira Izetbegovića vezane za Kosovo, kao i Dragana Čovića koji je to ponovio sedam dana ranije, znajući kako i na koji način Bosna i Hercegovina funkcioniše.

“Bez Srba nema nikakvih odluka u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo braniti interese Srba i sa jedne i sa druge strane Drine”, istakao je Govedarica.

Napomenuo je da nema nikakve sumnje da je ta izjava doprinijela jednoj poluvanrednoj situaciji.

“Te izjave remete ne samo odnose unutar BiH, već i u cijelom regionu. Odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije definišu odnose u cijelom regionu”, poručio je Govedarica.

Napomenuo je da SDS ima dobre odnose sa političkim partijama koje čine Savez za promjene i da će na tim odnosima još raditi.

“Mogu da potvrdim da smo opredijeljeni da u tom koalicionom savezu izbacimo svoje kandidate kad za to dođe vrijeme. Opredjeljuje nas zajednički cilj”, zaključio je Govedarica.

(klix)

Oznake: Milorad Dodik