Politika 18.04.2016.

Građani predlažu kandidate za odbornike

ČITANJE: 1 minuta
prijedlog za gradonačelnika
Ujedinjena Srpska postavila je danas na Trgu Krajine kutije u koje građani mogu da stave svoje prijedloge kandidata za odbornike u Skupštini grada i za gradonačelnika.

Neven Stanić, generalni sekretar Ujedinjene Srpske, rekao je da je ova stranka izašla na Trg Krajine sa biračkim kutijama da bi omogućila građanima da predlažu svoje kandidate za gradonačelnika i odbornika.

“U posljednjih 20 dana u svim opštinskim gradskim odborima smo iznijeli biračke kutije i građani imaju mogućnost da predlože svoje kandidate. Ovim putem želimo da dokažemo da je glas građana važan i da ima određenu težinu i da imaju moć odlučivanja”, istakao je Stanić.

Kako je rekao, neće da prave kandidatske liste koje će biti podobne za političke partije, nego da te liste budu podobne za građane.

“Bitno je da građani shvate da imaju moć odlučivanja jer nije pošteno da stranka izađe šest mjeseci prije izbora i kaže ko će biti kandidati, nego da građani učestvuju u tom procesu”, zaključio je Stanić.

Aleksandar Gluvić, član Ujedinjene Srpske, rekao je da budući odbornici i gradonačelnik Banjaluke treba da budu časni i pošteni ljudi koje će narod da podržava i da ih narod izabere, a ne da ih stranka postavi.

“Takođe, ni mladi nisu dovoljno zastupljeni u politici jer im se ne pruža mogućnost za to, dok je Ujedinjena Srpska otvorena za mlade”, kaže on.

(Nezavisne)