Vijesti 01.09.2015.

Gradonačelnik u posjeti osnovnim školama

ČITANJE: 2 minute

prvi dan skole

U osnovnim i srednjim školama Republike Srpske, školsko zvono je danas, 1. septembra, označilo početak nove školske godine.

Na području Banjaluke u školske klupe sjelo je oko 16.000 osnovaca i oko 10.500 srednjoškolaca.

Već po tradiciji, prvog dana školske godine, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, posjetio je neke od banjalučkih osnovnih škola i poželio prvačićima srećan početak školovanja.

U OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u naselju Kočićev vijenac, priređena je svečanost u čast polaska đaka u prvi razred.

Tom prilikom, gradonačelnik Gavranović je prvačićima uručio prigodne poklone i poželio im srećan početak školske godine, ali i novog razdoblja u životu.

– U Banjaluci ove godine imamo 1.917 prvačića. Od danas oni počinju jedan novi život, a u ime grada , ja im od srca želim srećan početak i uspješno školovanje. Znamo da je ovo veliki dan za svaku porodicu koja danas šalje dijete u školu. Isto tako, znamo da mnoge porodice nemaju sredstava da obezbijede sve što je potrebno za školovanje i takvim porodicama je grad nastojao da pomogne. U skladu s tim, pomogli smo djecu iz porodica sa četvoro i više djece kao i učenike romske nacionalnosti – istakao je Gavranović.

On je napomenuo da je grad pred početak školske godine, učinio mnogo za naše najmlađe učenike, prije svega u oblasti bezbjednosti djece na putu od kuće do škole.

Tako je juče počela kampanja „Vozači, oprez“, iscrtani su pješački prelazi i horizontalna signalizacija u blizini škola, te postavljene nove, uočljivije table sa natpisima da se u blizini nalazi škola.

Direktor OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Dijana Bogdanović, naglasila je da je obaveza svakog prosvjetnog radnika srećno i zadovoljno dijete.

– U našu školu ove godine upisali smo 51 prvačića, što je za devet prvaka više nego prošle godine, i to nas raduje. Naša škola zrači optimizmom i vedrinom, pogotovo danas kada primamo đake prvake – zaključila je Bogdanović.

Inače, školska godina je danas počela u cijeloj Republici Srpskoj, a u učeničke klupe sjelo je ukupno oko 137.000 osnovaca i srednjoškolaca.

(Agencije)