Vijesti 22.07.2016.

Gradska plaža puna kupača, a nigdje nijednog spasioca

ČITANJE: 2 minute

Najposjećenija plaža Abacija je svaki sunčan dan puna kupača, ali nema nijednog spasioca jer ih ove godine Gradska uprava nije angažovala, što nije u redu i može biti opasno, smatraju kupači i predstavnici Spasilačke službe.

“Svaki dan od 1. jula očekivali smo da će nas pozvati, ali ništa. Zaista smatram da je Spasilačka služba trebalo da bude angažovana, jer većina građana se kupa na gradskim plažama, a spasilaca nema”, rekao je Miroslav Mišković iz Spasilačke službe Ronilačkog kluba “Buk”.

Iz Gradske uprave juče nismo dobili odgovor zašto ove sezone nisu angažovani spasioci iako je ranije gradonačelnik Slobodan Gavranović najavljivao da će ih biti na Abaciji.

Mišković je apelovao na građane da idu na kupališta gdje ima veliki broj ljudi, zbog sigurnost da ih neko primijeti ukoliko se desi neka nezgoda, kad već nema spasilaca.

Građani koje smo juče zatekli na Abaciji kazali su nam kako su na ovoj plaži prijeko potrebni spasioci jer po velikim vrućinama građani spas najčešće traže kraj Vrbasa. Takođe, na plaži je mnogo mališana koji tu provode raspust, a svaka nepažnja može biti kritična.

Dragojla Rađević nam je ispričala kako je prije neki dan vidjela djevojčicu koja se umalo utopila na ovoj plaži.

“Ovdje sam se sunčala kada sam začula dječju viku, a kada sam se okrenula, ugledala sam čovjeka kako nosi djevojčicu u naručju, koju je umalo odnijela voda. Ako to nije dovoljno dobar razlog da se angažuju spasioci, onda stvarno nemam riječi”, istakla je Rađevićeva.

Neki kupači kažu da ih više brine što nema spasilaca, nego što je Odjeljenje za inspekcijske poslove saopštilo da voda nije ispravna za kupanje.

Nekoliko kupača nam se požalilo da je problem i što neki vlasnici dovode pse na kupalište.

“Psi nemaju ni korpice, slobodno šetaju, stvarno me strah zbog djece jer sam s njima tu svaki dan”, kazala je jedna Banjalučanka.

(Nezavisne)