Vijesti 21.10.2015.

Gradska uprava: Uklanjanje stabala u skladu sa postojećim dokumentima

ČITANJE: 1 minuta
drvece
Uklanjanje stabala u Banjaluci obavlja se u skladu sa postojećim dokumentima, nalazima stručne komisije i zahtjevima građana, saopšteno je danas iz Gradske uprave Banjaluka.

Povodom obraćanja javnosti Udruženja građana Banjaluka u vezi sa javnim zelenim površinama i održavanjem i nekontrolisanom sječom stabala, iz Gradske uprave navode da se održavanje ovih površina provodi u skladu sa Programom zajedničke komunalne potrošnje i raspoloživim sredstvima u budžetu grada.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka, koje je nadležno za održavanje javnih zelenih površina, ističu da ova pitanja treba razmotriti u neposrednom dijalogu, dokumentovano i argumentovano.

Iz Gradske uprave podsjećaju da su članove Udruženja pozvali na sastanak, do kojeg nije došlo, jer se u dva navrata članovi nisu pojavili.

– Ovakvim odnosom, ovo udruženje je, prije svega, otvorilo prostor za sumnju u vjerodostojnost njihovih navoda, ali i odbilo razgovor o temi koju su pokrenuli- navode iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Članovi Udruženja građana Banjaluka tvrdili su da se u Banjaluci sijeku stoljetna stabla.

(Agencije)