Magazin 31.03.2023.

Gromoglasnim smijehom otvoren “Aprilili fest”

ČITANJE: 2 minute

Da li ste u braku ili ipak u mraku? To pitanje jedinstvenog Dragana Marinkovića Mace izmamilo je osmijehe na oko hiljadu lica okupljenih u SD Centar u Banjaluci, povodom otvaranja “Aprilili festa”, prvog te vrste u Bosni i Hercegovini.

Gromoglasan smijeh odzvanjao je dvoranom ispunjenom do posljednjeg mjesta, tokom izvođenja urnebesne monodrame “Kakva ti je žena, takav ti je život”. Maca kaže da je u grad na Vrbasu, uoči Svjetskog dana šale, stigao na krilima ljubavi da riješi sve dileme na relaciji muškarac i zamalo nježniji pol. Šta kažu Banjalučani?

“Smijala sam se sat i 45 minuta bez prestanka. Do suza doslovno. Čovjek je legenda živa i prvi put uživo i kod nas. Dan uoči predstave nije bilo više karata i pokušala sam upasti na foru. I uspjela. Ubacili me u VIP zonu. Nezaboravna noć”, komentarisala Marija Galić.

Banjalučane i njihove goste na “Aprilili festu” večeras, 31. marta, od 20 časova na istom mjestu čekuju Nikola Radojlović, Srđan Dinčić i Radomir Nestorović.

Oni su standup komičari i bave se širokim spektrom tema, od ljubavnih odnosa do karikiranja domaćeg mentaliteta i popunjavaju repertoar organizacije standup.rs.

Urnebesna zabava kuca na vrata Banjaluke i 1. aprila. Jer, smijeh je lijek, a upravo naredni gost Tarik Filipović “doktor za one stvari”. Koje stvari? Pa, one koje ste oduvijek htjeli znati o sebi, partneru ili o onima koji sjede pored vas, a niste se usudili pitati. Tako je, kaže njen autor, i osmišljena kultna monodrama “Seks i glad”. Glumac, voditeljv “Milijunaš”, suprug, otac, sin, hedonist, kosmopolit. Kaže da nikada nije imao ambiciju da radi monodramu. Posebno ne onu koja će postati regionalno prepoznatljiva, a koju će na Svjetski dan šale ove godine prvi put.

“Aprilili fest” organizuje Support marketing centar, uz podršku grada Banjaluka i MaxBet uz kojeg ne zaboravljamo da je život igra. Dođite da se smijemo zajedno!

Oznake: Aprilili fest