Biznis 09.02.2016.

Hakeri objavili lične podatke 20.000 zaposlenih u FBI

ČITANJE: 1 minuta
hakeri
Imena i adrese 20.000 zaposlenih u FBI i preko 9.000 radnika nacionalne bezbjednosti su objavljeni na internetu od strane nepoznatih hakera nakon što su uspjeli da uđu u računare Ministarstva pravde.

Na tviter haštagu @DotGovs, hakeri su objavili link ka listingu imena, naziva radnih mesta, radne e-pošte, telefonskih brojeva i država za hiljade zaposlenih u Službi unutrašnje bezbjednost (DHS) i FBI. Lista obuhvata kompjuterske stručnjake, službenike za nabavku, analitičare budžeta, direktore i visoke savjetnike.

Nekoliko medijskih kuća su kontaktirane od strane hakera u nedelju uveče i dat im je pregled podataka.

-Mi shvatamo ove izveštaje vrlo ozbiljno, međutim nema indikacija u ovom trenutku da postoji povreda osjetljivih ili ličnih podataka- izjavio je portparol DHS S.I.Li u saopštenju objavljenom u ponedjeljak.

Hakeri su ispričali portalu “Moderboard” da su pristupili informacijama ugrožavanjem naloga e-pošte jednog zvaničnika ministarstva pravde.

Oni su preuzeli oko 200 gigabajta podataka.

-Ovo je za Palestinu, Ramali, Zapadnu obalu, Gazu, ovo je za dijete koje traga za odgovorom- rekli su hakeri na početku svog kriptovanog posta.

I poruka i metod koji su koristili tokom hakovanja liče na grupu anonimnih hakera koji su prošle godine probili privatne mejlove direktora CIA Džona Brenana i direktora Nacionalne obavještajne službe Džejmsa Klapera.

(NN)