Magazin 24.08.2015.

HBO otkrio detalje u vezi sa šestom sezonom Igre prestola

ČITANJE: 1 minuta

game-of-thrones-season-6-leaked-script-hints-at-daenerys-future-daenerys-and-drogon-wh-472933Trenutno je malo šta poznato u vezi sa šestom sezonom popularne serije “Igra prestola” (Game of Thrones).

Peta je u suštini pratila romane pisca Džordža R. R. Martina, ali za narednu se to ne može sa sigurnošću tvrditi. Međutim, HBO je možda ipak dao neke tragove.

U nedavnom saopštenju, ta kuća je saopštila da se šesta sezona ne snima u Hrvatskoj, koja u seriji “glumi” Kraljevu luku.

Ipak, Hrvatska je bila ključna lokacija za dosadašnji tok serije, budući da je osim Dubrovnika i Klis imao zapaženu “rolu” kao Mirin.

Šta to znači?

Kada smo poslednji put imali priliku da vidimo Kraljevu luku, videli smo Sersei koju u zamak unosi ser Robert Jaki, a djeluje da bi prva dama kuće Lanister mogla tu i da ostane. Ako HBO zaista ne snima u Hrvatskoj, to znači da će u šestoj sezoni neće biti mnogo događaja iz Kraljeve luke. To znači i da se Džejmi Lanister nakon putovanja u kom je trebalo da spase ćerku, ipak neće vratiti pravo kod Sersei.

Osim toga, jasno je i da Deneris više neće ići u Mirin, što znači da će barem jedan dio naredne sezone biti posvećen potrazi za izgubljenom Kalisi koju vode Dario, Džora i Tirion.

Ranije je otkriveno da ćemo u šestoj sezoni imati priliku da vidimo i scene iz mladosti Neda Starka, ali ima još mnogo do “dolaska zime”.