Magazin 15.10.2022.

HIT VIDEO: Kako su Putin i Buš plesali u Sočiju 2008. godine

ČITANJE: 1 minuta

Ovih dana hit na internetu je video snimak za koji se bivši američki predsjednik Džordž Buš nadao da je dio arhive, te da nikada neće biti dostupan široj javnosti.

Naime, pojedini svjetski mediji objavili su video iz Sočija, 2008. godine, kada je Buš nakon samita NATO-a u Budimpešti posjetio ruskog predsjednika i tom prilikom, sudeći prema sadržaju snimka, u prijatnoj atmosferi veselio se uz ruske narodne pjesme, pa čak i zairao.

Snimak je ponovo dospio u javnost nakon što ga je Кremlj nedavno objavio kako bi obilježio 20. godinu vlasti ruskog predsjednika Putina.

Buš je kasnije viđen kako se smije sa svojom suprugom Laurom i Putinom za njihovim stolom, a na zajedničkoj konferenciji za novinare sljedećeg dana, tadašnji američki predsjednik Buš je rekao: „Samo sam srećan što me naš novinarski korpus nije vidio kako pokušavam da plešem ples za koji su me zamolili”.

Putin ga je tada pohvaio rečenicom: „Mogli smo da vidimo da ste briljantan igrač“, na šta je Buš odgovorio: „Ostavićemo to na tome“.

Izgleda da Bušu želja nije ispunjena, jer je video na kojem se može vidjeti ples Putina i Buša ubrzo nakon objavljivanja postao viralan.

(N.S)