Politika 13.09.2015.

Zolak: Hitno pokrenuti istragu zbog negativnog revizorskog izvještaja

ČITANJE: 1 minuta

zolak

Član Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci Aleksandar Zolak smatra da je zbog negativnih revizorskih izvještaja koje je dobilo Ministarstvo zdravlja Republike Srpske potrebno preduzeti određene istražne radnje.

– Zbog ovoga bi u zemlji u kojoj vladaju pravo i pravda bile preduzete određene istražne radnje, ali sam siguran da se u slučaju ovog ministarstva, ali i drugih negativnih revizorskih izvještaja, to neće dogoditi – rekao je Zolak novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je u Republici Srpskoj sve manje zdravstvenih radnika, te da u inostranstvo odlazi svako ko valja.

-To će dovesti do toga da ovdje neće imati ko da liječi narod – smatra Zolak.

Zolak je ocijenio da je nedopustivo i protivno pravu i pravdi što je Specijalno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je u martu prošle godine podnio PDP povodom izgradnje objekta koji gradi preduzeće “Grand trejd”.

Govoreći o nastavku strukturalnog dijaloga reforme pravosuđa u BiH Zolak tvrdi da će uticaj Republike Srpske na izbor sudija BiH biti oslabljen.

Komentarišući posjetu predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarević sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Zolak je istakao da nisu pomenute neke ključne stvari, među kojima je i odlaganje radioaktivnog otpada na granici Republike Srpske.

(Agencije)