Magazin 05.12.2016.

Humanitarni bal Rotarijanaca u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci je sinoć održan humanitarni bal u organizaciji Rotari kluba na kome su tradicionalno prikupljana sredstva za podršku istaknutim udruženjima i pojedincima, a dio novca biće doniran Savezu slijepih Republike Srpske i dvjema izuzetnim učenicama banjalučke Gimanzije – Ivani Dević i Tijani Babić.

Devićeva je nosilac Vukove diplome i već dva razreda banjalučke Gimnazije završava sa nevjerovatnim prosjekom od 5,0. Pored toga, Ivana se istakla i na takmičenjima u matematici, fizici, istoriji i srpskom jeziku, na kojima je osvojila brojna prva mjesta. Bavi se i crtanjem i slikanjem i već je imala samostalnu izložbu.

– Ivana je i vršnjački edukator u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ – istaknuto je na humanitarnom balu, kojem su prisustvovali brojni rotarijanci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Babićeva je takođe vršnjački edukator u Domu „Rada Vranješević“, a ove godine osvojila bronzu na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu, srebro na ženskom evropskom matematičkom takmičenju u Rumuniji, treće mjesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, dvije bronze na iranskoj geometrijskoj olimpijadi, kao i zlato na Evropskom matematičkom kupu. Pored toga, četiri puta je bila državni šampion u šahu, a osvajala je i medalje u atletici.

bal-2

Zorislav Stojić, predsjednik Rotari kluba Banjaluka je istakao da je srećan što ovaj klub iz godine u godinu pomaže onima kojima je to zaista potrebno, ali i što se ovom manifestacijom šalje snažna poruka drugima da slijede ovakav primjer.

zorislav-stojic

Tačan iznos novca koji je biti doniran istaknutim udruženjima i pojedincima u Banjaluci biće poznat narednih dana, kada se sumiraju troškovi organizacije humanitarnog bala.

Humanitarni bal kome je prisustvovalo više od 150 posjetilaca održan je u Kristalnoj dvorani hotela „Bosna“, a skup su uveličali istaknuti mladi umjetnici i učenici muzičke škole „Vlado Milošević“, kao i plesači studija „Gema“.

(srpskacafe.com)