Magazin 25.06.2016.

I danas promocija Beograda na banjalučkom Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

U okviru promotivnih aktivnosti u gradovima regiona, „#GoBelgrade” karavan Turističke organizacije Beograda je stigao juče u Banjaluku, kako bi građanima grada na Vrbasu predstavili turističku ponudu glavnog grada Srbije za ovu sezonu.

Događaj je organizovan u saradnji sa turističkim organizacijama grada Banje Luke i Republike Srpske.

Tokom dvodnevne promocije Beograda, građani Banjaluke će i danas 25. juna, imati priliku da na Trgu Krajine, vide umjetničko-zabavni program posebno sastavljen za ovu priliku.

Među izvođačima su mladi džezeri Jevrem Ćosić i Vladimir Tubić, zatim igrači Umetničkog centra „Talija”, kao i poznati beogradski glumci Milan Milosavljević i Nataša Poposka, koji u ulogama kneza Miloša i kneginje Ljubice izvode dio turističkog programa u Skadarliji i Topčiderskom parku.

Uz zabavni program, posjetiocima će biti predstavljene i novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu godinu kao što su događaji, festivali, turistički programi, ture i brošura „Belgrade manual”.

Kulturno-umjetnički program na Trgu Krajine je od 11 do 16 časova (subota), a bio je održan i juče.

„Ovakvo predstavljanje Beograda u Banjaluci i još 12 gradova u regionu ima za cilj podizanje vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada Srbije, kada je turizam u pitanju, i kontinuirani porast prometa turista iz regiona.

Broj turista sa teritorije Republike Srpske je u prva četiri mjeseca ove godine porastao za 30, a broj noćenja za 27 odsto. Poslije Banjaluke, karavan „#GoBelgrade” će se uputiti u Sofiju“, saopštio je organizator.

(Uno radio)