Vijesti 03.11.2015.

I definitivno: Kirstijan Golubović ostaje na “Farmi”, odgođena mu robija

ČITANJE: 2 minute
kristijan-golubovic
Viši sud u Beogradu saopštio je da je Kristijanu Goluboviću odložio stupanje na izdržavanje kazne od osam godina zatvora, jer su za to ispunjeni zakonski uslovi.

Kako je navedeno, stupanje na izdržavanje kazne je odloženo jer je Golubović obavezan da završi započeti posao usljed čijeg neizvršenja bi mogla da nastane znatna šteta.

Golubović učestvuje u višemesječnom realitiju, koji se emituje na televiziji sa nacionalnom frekfencijom.

U informaciji suda koja je objavljena na njegovom sajtu, precizira se da je preinačena odluka beogradskog Prvog osnovnog suda koji je početkom oktobra odbio Golubovićevu molbu za odlaganje izvršenja kazne.

Viši sud je utvrdio da su za to ispunjeni uslovi propisani Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, koji predviđa da se izvršenje kazne zatvora može odložiti “ukoliko je osudjeni obavezan da završi započeti posao usljed čijeg neizvršenja može nastati znatna šteta”.

Goluboviću je izvršenje kazne odloženo za tri meseca odnosno do 5. januara sledeće godine.

Izvršenje kazne Goluboviću je ranije već dva puta odlagano na po tri mjeseca, zbog rođenja djeteta.

U svojoj informaciji, Viši sud je ukazao da je Golubović u ponovnoj molbi podnetoj Prvom osnovnom sudu, koju je taj sud odbio, istakao novi zakonski razlog za odlaganje izvršenja kazne.

Prilikom donošenja odluke kojom je Goluboviću odloženo izvršenje kazne zatvora, Viši sud je imao u vidu priložene dokaze u predmetu, period odlaganja, kao i period predviđen za realizaciju ugovornih obaveza koje je Golubović preuzeo.

Naročito je imao u vidu činjenicu da apsolutna zastarjelost izvršenja kazne zatvora u njegovom slučaju nastupa 2034. godine.

Zbog toga je zaključio da Prvi osnovni sud u Beogradu nije dovoljno cijenio sve navedene okolnosti i dokaze prilikom donošenja prvostepene odluke, pa ju je preinačio.

Odluka Višeg suda je pravosnažna.

Golubović je prošle godine u novembru pravosnažno osudjen na osam godina zatvora zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja, pošto mu je Apelacioni sud u Beogradu tada smanjio kaznu sa 14 na osam godina zatvora.

Kako je u pritvoru, koji se uračunava u kaznu, već proveo četiri godine i četiri meseca, ostaje mu da odsluži manje od četiri godine.

Golubović je i ranije bio u srpskom zatvoru zbog iznude, dok je u inostranim zatvorima bio zbog raznih krivičnih djela.

(Agencije)