Magazin 02.05.2021.

I Holivud slavi pravoslavni Uskrs

ČITANJE: 1 minuta

Holivudska glumica i pevačica Rita Vilson, jedna od najpoznatijih zvezda pravoslavne veroispovesti, a pre par godina je čestitala pozdravom „Hristos vaskrese“ najveći hrišćanski praznik svojim pratiocima na Instagramu.

Zbog Rite Vilson je i čuveni glumac, njen suprug Tom Henks, prihvatio pravoslavlje. Rita Vilson je rođena u Kaliforniji. Po ocu je poreklom iz Bugarske, a po majci iz Grčke. Prihvatila je majčinu veru i to često ponosno ističe.

Zvezda filmova „Besani u Sijetlu“, Priča o nama“ i „Odbegla mlada“ od 1988. godine u braku je sa Tomom Henksom koji je na venčanju prešao u veru svoje supruge.

Sa njom je prethodnih godina Vaskrs slavio u zemlji njenog porekla, Grčkoj.

Pored Rite Vilson i Toma Henksa, ima samo još par holivudskih zvezda koje slave pravoslavni Uskrs. Većina njih Uskrs obeležava po gregorijanskom kalendaru, ili se deklarišu kao ateisti.

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu. Glumica je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

(E.M)

Oznake: Holivud, Vaskrs