Magazin 27.10.2015.

I to se dešava: Avion prizemljen jer je putnica ušla u toalet biznis-klase

ČITANJE: 1 minuta
avion
Avion kompanije Er Berlin na letu iz Beča u Abu Dabi prinudno je sletio na aerodrom u Erzerumu na istoku Turske da izbaci putnicu iz Slovačke, jer je ušla u toalet biznis-klase, na koji nije imala pravo, javili su danas slovački mediji.

Editi Kmetovoj je tokom leta prošle sedmice pozlilo i pošto joj se učinilo da je toalet u putničkoj klasi suviše daleko i da neće stići do njega, požurila je u bliži, ali u biznis-klasi.

To je, međutim, razbjesnilo putnike u biznis-klasi i na njihov zahtjev stjuardese su pokušale da je izbace iz toaleta za privilegovane, pa je 50-godišnja Slovakinja počela da se raspravlja i završila sputana, sa lisicama na rukama.

Kapetan aviona zatražio je dozvolu da prinudno sleti u Erzerumu da neugodnu putnicu izbaci iz aviona, opisuje incident iz prošle sedmice slovački onlajn dnevnik Topky.sk.

“Obrela sam se sama u Erzerumu, gradu koji ne bih uspjela ni da nađem na mapi”, kazala je Kmetova, koja je u Emirate letjela da posjeti ćerku.

Na sreću, na uplakanu putnicu sažalio se jedan od zaposlenih na aerodromu Abdulah Ozdžan, ponudio joj čaj, smirio je, pomogao da nabavi karte za sljedeći let, smjestio je u hotel i sutradan ispratio do aviona.

Ozdžan je izjavio da je odmah ustanovio da žena nije učinila ništa loše, a kada je ispričao direktoru hotela da je izbačena jer se drznula da uđe u pogrešni WC, hotel joj nije naplatio noćenje.

(Agencije)