Vijesti 28.05.2016.

Igor Kremenović i HO “Budimo ljudi”, humanitarci velikog srca

ČITANJE: 2 minute

Nama se svaki dan javi neko ko traži pomoć, fizički ne možemo na sve strane stići, ali se trudimo mnogima da pomognemo, kaže Igor Kremenović (28) iz Banjaluke, predsjednik Humanitarne organizacije “Budimo ljudi”.

“Prije nego što nekome odnesemo pomoć trudimo se da se raspitamo ili da odemo na lice mjesta da se uvjerimo. Dešavalo se kada smo odlučivali nekome da pomognemo prilikom naše posjete na stolovima bismo zaticali kutije cigareta, listiće iz kladionica ili flaše piva. Nama je žao što djeca moraju da ispaštaju u tim porodicama. Kako se ne bi dogodilo da donacija ode u pogrešne ruke, nikome ne dajemo novčanu pomoć, već kupujemo hranu i odjeću”, navodi Kremenović.

Za sebe kaže da je u mladosti bio buntovnik, ali da ga je prije tri godine čitanje Svetog pisma prosvijetlilo i vratilo na pravi put. On je prije godinu postao predsjednik Humanitarne organizacije “Budimo ljudi”, koja je sprovela više uspješnih akcija. Za godinu dana od kada je preuzeo glavnu ulogu u HO “Budimo ljudi” zajedno sa vrijednim volonterima skupljeno je 220.000 KM i 30.000 KM u materijalu i robi, bez ijednog projekta i sproveli su više uspješnih velikih akcija, među kojima se izdvajaju akcije izgradnje porodičnog doma za male Iliće iz Dubravica, kod Bratunca, te izgradnja porodične kuće za četvoročlanu porodicu Zarić iz Šušnjara, kod Laktaša.

Tu su i prikupljanje novčane pomoći za liječenje Ljubiše Šestića iz Banjaluke oboljelog od melanoma, “Novogodišnje srce”gdje je skupljeno 300 paketića koji su podijeljeni djeci u bolnicama, sigurnim kućama…

“Imamo sjajne volontere, najmlađi volonter ima pet godina, a najstariji 55. Ništa ovo ne bi bilo uspješno bez njih, mnogo truda i vremena je uloženo u sve dosadašnje humanitarne akcije. Ono po čemu se mi razlikujemo je to što sve naše akcije i izvode iz banke objavljujemo na Facebooku kao i uplate i isplate s račune. Sve je javno i svi mogu da uđu na našu Facebook stranicu i vide gdje je utrošen njihov donirani novac kao i druge donacije”, naglašava Kremenović.

Ova humanitarna organizacija najčešće djeluje na teritoriji RS, ali pomaže i širom BiH. Kremenović, inače strastveni bajker, i vrijedni volonteri iz HO “Budimo ljudi” pripremaju se za realizaciju drugih ideja i akcija, a pomoć će sigurno otići u ruke onih kojima je najpotrebnija.

(Nezavisne)