Politika 20.09.2021.

ILIĆ: Mjesecima se ne radi ništa, razvoj Banjaluke prestao, a nekad je bila gradilište

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić, potvrdio je da komunikacija sa gradskom administracijom nikad nije bila gora.

Istakao je da je razvoj Banjaluke u posljednjih nekoliko mjeseci prestao.

– Banjaluka je nekad bila gradilište, realizovali su se projekti. Mi smo, usvajanjem Programa komunalne potrošnje, dali mogućnost gradskoj administraciji da sprovodi svoje politike. Činjenica je da u posljednjih nekoliko mjeseci nije urađeno ništa. Ispod časti, ispod nivoa Banjaluke je da najveći projekat bude 100 metara asfalta za deset mjeseci – poručio je Ilić.

Nova gradska administracija, kaže, vrši pritisak na odbornike, te koristi svaku priliku da ih predstavlja kao nekoga ko bojkotuje razvoj Banjaluke.

-Nacrt rebalnsa budžeta isključuje sve politike koje smo nekad pregovarali. Uključuje neke zamjenske stvari, pa tako, umjesto da svim zdravstvenim radnicima koji su iznijeli teret pandemije, pomoć se svodi na zdravstvene radnike samo jedne ustanove, umjesto pomoći porodiljama, imamo neku pomoć od 10 odsto – rekao je Ilić.

Istakao je da nema potrebe za međusobnim prijetnjama i dokazivanjem snage.

– Mislim da smo svi svjesni snage SNSD, koja je dokazana više puta. Dokaz za to je nedavno okupljanje povodom lijepog povoda. Nema potrebe da bilo ko prijeti protestima, ako je iko u mogućnosti da izvede narod na ulice, to je SNSD – poručio je on.

Naglasio je da budžet nije njegov, niti Stanivukovićev, nego da je to budžet građana, čije se, želje, kaže, trebaju saslušati.

– Iz tog razloga sam nedavno pozvao predsjednike mjesnih zajednica, kako bih saslušao njihove potrebe – kaže on.

Želja mu je, kaže, da se napokon popnu na zelenu granu kada je u pitanju funkcionisanje Grada, te se nada da će se u decembru raspravljati o novom budžetu, za 2022. godinu.

(SB)

Oznake: Mladen Ilić