Politika 03.04.2021.

ILIĆ NAKON SASTANKA U BANJALUCI: Ne vrijedi tražiti krivce, već rješenje

ČITANJE: 2 minute

Ovaj sastanak je bio početak inicijative za saradnju u Banjaluci, rekao je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić nakon sastanka sa gradonačelnikom, predsjednicima gradskih odbora i šefova klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu.

On je na konferenciji za medije nakon sastanka kazao da je tema sastanka bio budžet, s obzirom na to da je Banjaluka ušla u nezavidnu situaciju.

– Ja budžet ne smatram kao neku pijacu, gdje ćemo mi licitirati. Budžet je finansijski dokument koji je važan za funkcionisanje Banjaluke – rekao je Ilić i dodao da za trenutnu situaciju u Gradu ne vrijedi tražiti krivce, nego je važno tražiti rješenje.

– Budžet mora biti usvojen u prvoj polovini ove godine. Iskreno se nadam da ćemo na Skupštini u ponedjeljak imati dobar prijedlog budžeta – kazao je Ilić.

Dodao je da je spreman na saradnju i razgovor sa bilo kojom stranom.

– Svi zajedno moramo raditi na budžetu, kao i na svim drugim pitanjima koja su važna za funkcionisanje Banjaluke – istakao je Ilić.

Istakao je da je dobio obećanje da će predloženi amandmani biti obuhvaćeni što većim dijelom u novom prijedlogu budžeta.

– Ovakav sastanak je ohrabrujući za sve građane Banjaluke, ali i sve nas koji radimo u ovakvom sistemu – naglasio je Ilić.

Kada je u pitanju pomoć ugostiteljima, Ilić je naglasio da je njihov amandman išao u smjeru Horeke, te da će se o pomoći drugim udruženjima razgovarati u narednom periodu.

Istakao je da postoji želja da se pomogne zdravstvenim radnicima, te je iz tog razloga predložena jednokratna pomoć od 500 KM.

– Samo smo željeli da pokažemo primjer svim lokalnim zajednicama, jer je ogromna važnost zdravstvenih radnika za sve nas – rekao je on.

(N.S)

Oznake: Mladen Ilić