Magazin 16.06.2024.

ILIĆ: Prestao sam da pričam sa Sašom Popovićem zbog njegove životne saputnice

ČITANJE: 2 minute

Miroslav Ilić i Saša Popović decenijama su u vrhu estradne scene, a čini se isto toliko vremena ne razgovaraju.

“Ne postoji niko sa kim sam u svađi. Samo sa Miroslavom Ilićem ne pričam već 23 godine. Nikada se nisam ni sreo sa njim. Jednostavno, on je prekinuo komunikaciju sa mnom još 2000. godine”, rekao je nedavno Saša Popović.

Miroslav Ilić ne krije da je uspješna saradnja, koju su imali pod okriljem Rake Đokića, prekinuta na njegovu inicijativu, a sada je po prvi put ispričao kako je do toga došlo.

“Sa Rakom Đokićem sam sjajno sarađivao šest godina, do 1986. Ne znam, možda će zvučati prepotentno, ali neka mi neko nabroji pjevače koji su imali šest uzastopnih uspješnih jugoslovenskih turneja”, kazao je Miroslav Ilić.

Iako ga je, priznao je, beogradska čaršija ogovarala što je za menadžera izabrao Raku, on se nije obazirao.

“Meni je uvijek bio važniji sadržaj, nego forma. Svidjela mi se njegova energija, upornost, kreativnost. U njemu sam prepoznao čovjeka kome mogu da povjerim karijeru”.

Dopalo mu se i, kako je naveo, Rakina otvorenost u komunikaciji.

“Jednog dana me je pitao da li bi mi smetalo da proširimo saradnju na Slatki greh. Ako kažem – ne, on će se složiti”.

“Pristao sam bez problema. Za mene je to bio izazov. Zanimalo me je kako će izgledati spoj popularnog izvođača koji nosi mirnu eleganciju i cirkusa. Međutim, taj cirkus je vremenom prerastao u jednu nenormalnu ambiciju koja se meni nije sviđala”, priznao je “slavuj iz Mrčajevaca”.

“Neću da ulazim u detalje, ali mogu reći da je moje nezadovoljstvo eksplodiralo kada sam shvatio da je u osnovi priče alavost prema novcu. Ja to nikada nisam želio. Htio sam samo da budem uspješan pjevač i ravnopravan kolega sa svima”.

Iz cijele priče je, kako kaže, izašao na pomalo ružan način, budući da je u to vrijeme imao problem sa alkoholom, prenosi ATV.

Na konstataciju voditelja Voje Nedeljkovića da Saša Popović o njemu uvijek govori lijepo, Miroslav Ilić je odgovorio:

“Iskreno, Saša Popović ima manje veze sa onim što se desilo nego njegova u to vrijeme životna saputnica”.

Oznake: Miroslav Ilić