Politika 04.06.2021.

Ilić: Stanivuković pokušava da degradira gradski parlament

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokušava da degradira gradski parlament.

“Gradonačelnik i njegovi saradnici, pripadnici njegove političke partije to rade od početka rada Skupštine grada u novom mandatu. Imali smo priliku da čujemo kako je `Skupština nepotrebna`, a znamo koliko je važna bilo koja skupštinska odluka, bilo koji projekat ili bilo šta drugo i sve počinje upravo iz Skupštine”, rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Komentarišući jučerašnje Stanivukovićeve izjave da je “Skupština grada Banjaluka neefikasna” i da “odbornici skupštinske većine koče njen rad” Ilić je naveo da su pomalo smiješne, istakavši da je protivno osnovnim ljudskim pravima zamjerati nekome da neke diskusije traju dugo.

Ilić je istakao da je gradonačelnik Banjaluke, nakon sjednice Skupštine grada, iz političkog revolta, da li prema Skupštini ili njemu /Iliću/ lično, u roku od pola sata nekoliko njegovih saradnika u kabinetu rasporedio po drugim jedinicama unutar Gradske uprave.

“Tako imate situaciju da je moja desna ruka, savjetnik za pravna pitanja raspoređen u Ramiće. To su očajnički potezi i poprilično dječiji. To je degradiranje tih ljudi i pokušaj `udara` na mene preko njih, što je apsurdno. To su moji saradnici koji će mi pomagati, bilo u Ramićima, bilo u Austriji ili mom kabinetu”, rekao je on.

Ilić je naveo primjer da je dijete poginulog borca koje je ujutro dobilo rješenje za posao nakon četiri sata dobilo rješenje o preraspodjeli na drugo radno mjesto.

“To su stvari koje nas neće pokolebati. Pozivam i sindikate da rade svoj dio posla kada su ove stvari u pitanju. Mislim da su ovo apsurdne, anarhističke odluke bilo kog pojedinca, u ovom slučaju gradonačelnika i za tim nema potrebe, ali mi je jasan odnos koji on želi da ima prema Skupštini grada”, rekao je Ilić i dodao da će gradski parlament, kao i do sada, svoj posao raditi odgovorno.

(Srna, E.M)