Politika 17.10.2021.

Ilić: Termin nastavka sjednice nakon sutrašnjih konsultacija

ČITANJE: 2 minute

Termin nastavka sjednice Skupštine grada Banjaluka trebalo bi da bude poznat sutra, poslije konsultacija sa predstavnicima političkih partija i gradonačelnikom, rekao je Srni predsjednik gradske Skupštine Mladen Ilić i najavio da će na prvom sastanku koalicije tražiti smjenu Siniše Štrpca, potpisnika u komunalnom odjeljenju.

“Sjednicu ćemo zakazati u zavisnosti kada budu u mogućnosti da sjednici prisuistvuju odbornici i gradonačelnik bez kojeg sjednica ne može biti održana s obzirom da je predlagač većine tačaka dnevnog reda”, istakao je Ilić.

On je naveo da su svi odbornici koji su na kraju prošlog zasjedanja bili testirani na virus korona ponovo testirani i da su ostali negativni, te da nema novozaraženih među odbornicima.

“Nadam se da će se odbornici oporaviti i ostati dobrog zdravlja i da ćemo se što prije vratiti zasijedanju”, poručio je Ilić.

Ilić je najavio da će na prvom narednom sastanku koalicije okupljene oko SNSD-a zatražiti smjenu Siniše Štrbca, koji je potpisnik komunalnog Odjeljenja u Gradskoj upravi Banjaluka.

“Podržaćemo nekog drugog na toj poziciji koji svoj posao treba da radi na bolji i odgovrniji način”, istakao je Ilić.

On je naveo da su ovih dana svjedoci vrlo nekorektnog obavljanja poslova Odjeljenja komunalne policije u gradu Banjaluka.

“Odbornici su bili u izolaciji i kontrola tih stvari je njihova obaveza i sa tim niko nema problem. Način na koji pokušavaju `targetirati` određene ljude i mene lično, jeste isključivo zbog drugačijeg političkog stava, nevezano za posao koji obavlja”, pojasnio je Ilić.

On je rekao da je njega pozvao komunalni policajac da provjeri da li je u izolaciji i da je bio izuzetno pristojan po tom pitanju.

“Nakon toga petnaest minuta izađe tekst u medijima kako sam ja van izolacije i kako me očekuje nekakva kazna. Iz pouzdanih izvora znam da je tako nešto poslao Štrbac”, rekao je Ilić i podsjetio da je bio u izolaciji, da je na vrijeme za taj dan javio promjenu adrese i da mu je Higijensko-epidemiološka služba to odobrila.

(Srna, E.M)

Oznake: Mladen Ilić