Vijesti 12.03.2021.

Ilić tražio da Gradski štab zasjeda u petak, Stanivuković na Kopaoniku, sjednica u subotu

ČITANJE: 4 minute

Predsjednik banjalučke skupštine Mladen Ilić traži da već danas zasjeda Gradski štab za vanredne situacije zbog pogoršane epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona. Male su šanse da do toga zaista i dođe, jer je gradonačelnik odsutan.

Iz Gradske uprave su potvrdili da je Draško Stanivuković službeno odsutan, odnosno da učestvuje na seminaru studenata ekonomskih fakulteta pod nazivom E:KOP, u organizaciji Udruženja ekonomskih fakulteta iz Beograda. Naglašavaju da je poziv dobio prije nekoliko sedmica, ali ne navode gdje se seminar održava. Doduše, na društvenim mrežama i pretragom na Internetu vrlo lako je doći do informacije da je gradonačelnik Banjaluke otišao na Kopaonik, prenosi BL portal.

Na seminaru, kojem prisustvuje i grupa studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Stanivuković je, kako navode iz Gradske uprave, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da svoja iskustva prenese na mlade ljude iz mnogih gradova.

“Za mjesto gradonačelnika sam se izborio posvećenim radom i idealima, stoga moja prva poruka jeste da treba da vjerujete u ono što radite, i da to zapravo predstavlja put uspjeha, jer samo ako na nečemu istinski i posvećeno radimo, možemo očekivati da ćemo stići do cilja”, rekao je Stanivuković studentima na Kopaoniku.

Ilić mu iz Banjaluke poručuje da Gradski štab treba hitno da zasijeda i zbog informacija da se u Republici Srpskoj pojavio britanski soj tog virusa koji se brže širi i izaziva veću smrtnost.

Pošto se povećava broj zaraženih, predsjednik Skupštine Grada smatra da treba razmotriti uvođenje novih mjera jer je Banjaluka u težoj situaciji u vezi sa virusom korona nego druge sredine u Srpskoj. Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave pozvali su danas gradonačelnike i načelnike da u skladu sa epidemiološkom situacijom u svojim lokalnim zajednicama donesu restriktivnije mjere i da preuzmu odgovornost.

ATV tvrdi da se gradonačelnik Banjaluke ne misli danas vratiti kući, već da je odlučio da čitav vikend ostane na Kopaoniku. Navode i da je Stanivuković na jug Srbije otišao sa prikolicom na kojem je natovaren kvad što sugeriše da nakon Viteza i Jahorine ponovo slijedi kraći odmor.

“Danas su prikupljeni podaci”

Gradski štab za vanredne situacije Grada Banjaluke redovno prati i analizira aktuelnu situaciju u vezi sa virusom korona, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, nakon mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, tokom današnjeg dana prikupljani su podaci od zdravstvenih ustanova, škola, vrtića i drugih relevantnih ustanova u namjeri da se sagledaju i donesu najbolje moguće mjere i iznađu modaliteti kako za zaštitu zdravlja građana tako i za privredu.

“S tim u vezi, za sutra, 13. mart, zakazana je i sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, a zbog pogoršane epidemiološke situacije članovima Štaba je omogućeno da sjednici pristupe onlajn”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Stanivuković: Nisam na skijanju, brinu ih susreti

Nisam otišao na Kopaonik da skijam, kako to neki žele da predstave, nego da sarađujem sa divnim mladim ljudima sa Ekonomskog fakulteta iz Srbije, koji su me pozvali i koji žele da Republika Srpska i Srbija sarađuju.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nakon što su ga danas kritikovali da je otišao na odmor, dok u Banjaluci raste broj zaraženih virusom korona, prenosi Srpskainfo.

On je poručio da one koji kritikuju njegov odlazak na Kopaonik ne boli, kako kaže, to što je on otišao, nego to što je otišao baš u Srbiju.

– Ne boli njih to sam ja otišao, nego ih boli s kim sam u komunikaciji, s kim ću se sastati i kakve odnose gradim sa Srbijom. Boli ih što radimo posvećeno – rekao je Stanivuković.

On je poručio da i te kako brine o Banjaluci, da je čitav dan u kontaktu sa ljudima iz svog kabineta, te da u Srbiju nije otišao na odmor, nego na odavno dogovoren službeni put.

Podsjećamo, Stanivuković učestvuje na seminaru studenata ekonomskih fakulteta pod nazivom E:KOP, u organizaciji Udruženja ekonomskih fakulteta iz Beograda, za koji je poziv dobio prije nekoliko sedmica.

(SB)