Politika 14.03.2021.

Ilić: Zdravlje građana prioritet, sve privatne obaveze ostaviti po strani

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je da privatne obaveze treba da ostanu po strani u situaciji kao što je borba sa pandemijom virusa korona, ističući da je zdravlje građana prioritet.

“Ovo je prioritet svih prioriteta, zdravlje građana je najvažnije. Nisam pitao gradonačelnika zašto je odsutan, ovo je prioritet i sve druge privatne obaveze treba da stavimo sa strane”, izjavio je Ilić za ATV komentarišući činjenicu da je gradonačelnik Banjaluke i komandant Štaba za vanredne situacije Draško Stanivuković u radu sjednice Štaba učestvovao posredstvom video linka sa Kopanika.

Ilić je podsjetio da je on juče ugostio i pet mladih doktora koji nisu godinu dana vidjeli dana godišnjeg odmora, navodeći da je prisustvo na ovakvim sjednicama najmanje što se može učiniti za njih.

Prvi čovjek grada i komandant Štaba danas kada pogoršana epidemiološka situacija zahtijeva hitan odgovor javio se sa Kopaonika, gdje učestvuje kao predavač na Seminaru studenata ekonomskih fakulteta E:KOP.

Na pitanje ATV da li je to važnije od rješavanja epidemiološke situacije u gradu, savjetniku gradonačelnika za civilni sektor Miladi Šukalo nije jasno pitanje s obzirom da je, kako kaže, komandant predsjedao ovom sjednicom.

“Što se tiče prisustva samog komandanta našeg Kriznog štaba ne vidim u čemu je problem i na koji način je to moglo da utiče na naš izuzetno efikasan rad danas. On je ranije imao preuzete obaveze, ali svakako je vodio sjednicu Kriznog štaba i bio je sa nama”, kaže Šukalo.

U prošloj nedjelji za pet dana u Banjaluci je registrovano 597 lica pozitivnih na virus korona.

(E.M)

Oznake: Mladen Ilić