Biznis 14.07.2021.

IMENOVAN LONČAREVIĆ: Novi direktor Turističke organizacije RS kadar stranke Darka Banjca

ČITANJE: 2 minute

Direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović nakon devet i po godina odlazi sa te pozicije, a za novog direktora imenovan je Miodrag Lončarević iz Bratunca.

Vlada Republike Srpske razriješila je Nadu Jovanović početkom jula na lični zahtjev i za vršioca dužnosti direktora TORS-a imenovala Lončarevića, koji je kadar Narodne partije Srpske (NPS) Darka Banjca.

„Miodrag Lončarević, diplomirani ekonomista, imenuje se za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija RS na period do 60 dana. Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS“, navedeno je u odluci Vlade.

Lončarević je prije rata je radio u „Kaolinu“ kao komercijalista. Od 1996. do 2009. radio je u „Remontnom zavodu“. Više od deceniju i po je bio odbornik u Skupštini opštine Bratunac, od 2009. do 2013. godine obavljao je funkciju potpredsjednika opštine, a od 2013. do 2020. godine je bio direktor Turističke organizacije opštine Bratunac.

Sa biroa u direktorsku fotelju

Sa te pozicije je smijenjen prošle godine nakon što je lokalnu vlast preuzela nova skupštinska većina. Zbog te smjene Lončarević je pokrenuo sudski spor.

„Na poziciju direktora TORS idem sa biroa s obzirom na to da sam prošle godine smijenjen sa pozicije direktora Turističke organizacije opštine Bratunac na kojoj sam proveo sedam i po godina. Nova skupštinska većina je izglasala smjenu zbog koje sam ih tužio“, rekao je Miodrag Lončarević za Capital.

Kazao je da će vjerovatno iduće sedmice preuzeti funkciju direktora TORS-a te da će, nakon što se upozna sa stanjem, moći reći više detalja o planovima.

Još uvijek aktuelna direktorica TORS Nada Jovanović za Capital je rekla da je razrješenje tražila jer joj je ostalo svega nekoliko dana do isteka mandata na ovoj poziciji, ali i da odlazi na drugo radno mjesto.

„Na čelu TORS bila sam dva mandata. Sada odlazim na drugo radno mjesto, nije u pitanju nikakva funkcija. Što se tiče TORS ostavljam mnogo projekata, divan tim i vjerujem da će organizacija ići samo naprijed“, kazala je ona.

(SB)

Oznake: Darko Banjac, TORS